Nektar se vračajo z novim EPjem “Skywriter/Devil’s Door”

credit: Glass Onion
0 166

Nektar, legende progresivnega rocka sedemdesetih, se vračajo z novim EPjem imenovanim “Skywriter/Devil’s Door” s katerim napovedujejo tudi izid novega studijskega albuma z naslovom “The Other Side”.

EP in single “SkyWriter/Devil’s Door”, h kateri je na stran B dodana skladba Devil’s Door, bo dostopen v obliki 12. inčnega vinila, CDja ter v digitalnem formatu. Gre za prvi single vzet iz prihajajočega novega albuma skupine “The Other Side”, ki bo izšel januarja 2020, pri založbi Esoteric Records.

Zasedbo Nektar zastopajo danes izmed originalnih članov Derek ‘Mo’ Moore, Ron Howden in Mick Brockett. Postavo zapolnjujejo še Ryche Chlanda (Fireballet), ki je sodeloval s skupino leta 1978, Randy Dembo, ki je sodeloval v inkarnaciji postave Nektar leta 2005 in pa novo prišlek oziroma vrhunski klaviaturist Kendall Scott.

Glasba albuma “The Other Side” prihaja iz časov leta 1978, ko je skupina ustvarjala v Mojevi kleti (mesto Chatham, New Jersey). Glasba je ostala v arhivih skozi naslednjih 40. let, sedaj pa je naposled nared za izdajo. Seveda z integracijo nekaterih novih in svežih glasbenih idej.

V zvezi z novim singlom razgalja Mo ozadja njegovega nastanka: “Sky Pilot sem napisal leta 1978, vendar mi ni bil všeč. Bil je sicer v redu, a je ostal nedokončan. Ryche ga je “obrnil naokoli”, napisal glasbo za verze, skladba pa se je preimenovala SkyWriter, ki mi je sedaj zelo pri srcu. Poezijo za skladbo smo napisali Ryche, Mick in jaz. Verzi se nanašajo na zgodbo o možakarju, ki se je skozi čas močno spremenil, saj je izgubil ženo, punco, mamo,… Zato prične pisati pisma nebu, v upanju, da jih ona prebere. Skladba je del koncepta, ki bo razpet na celotni novi album “The Other Side”.

“B-stran Devils Door je stara skladba iz leta 1974, ki smo jo v tistem času igrali nekajkrat, a je ostala prav tako nedokončana. Ryche, Mick in jaz smo napisali zanjo verze in tako je postala pripravljena, da se jo posname. V procesu osvežitve te kompozicije ter njene nadgradnje sem ugotovil, da je uvod na kitari, ki ga je igral pokojni Roye Albrighton zares fenomenalen. Zato sem predlagal, da ohranimo tak uvodni del na kitari, kar so vsi z navdušenjem sprejeli. Skladba se je spremenila v odlično glasbeno delo in celo uvodni verzi zvenijo, kot bi jih pel sam Roye. Za skladbo stoji zgodba o letenju blizu “hudičevih vrat”, ki jih preletiš in dosežeš “drugo stran”.

Seznam skladb (vinil):
SkyWrite (podaljšana verzija) 7:53 (A-stran)
Devils Door 8:09 (B-stran)

Seznam sklad (CD digipack):
SkyWriter (podaljšana verzija) 7:53
Devils Door 8:09
SkyWriter (editirana verzija) 5:20

Uvodna kitara na skladbi Devil’s Door pripada pokojnemu kitaristu Roye Albrightonu.

Naslovnico za EP je prispeval Helmut Wenske

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki