Nuclear Assault prenehali z delovanjem!

NUCLEAR ASSAULT 2015 (press/promo)
0 45

Nuclear Assault, newyorški veterani thrash metala, so očitno prenehali z delovanjem. Da je skupina po 37-letni karieri sprejela takšno odločitev, gre sklepati po tem, da je njihov uradni Facebook profil preprosto izpuhtel čez noč, pa tudi po skromnem zapisu skupine, ki ga je mogoče zaslediti na Instagramu in se glasi:

“Nuclear Assault: John Connelly, Dan Lilker, Erik Burke, Drew Burke 1985-2022.”

Spodaj je na razpolago fotografija nagrobnika objavljena s strani skupine na Facebook profilu, preden je bil račun ukinjen.

Nuclear Assault je ustanovil bas kitarist Dan Lilker potem, ko je leta 1984 zapustil Anthrax. Nuclear Assault so si pridobili velike simpatije in visoko spoštovanje znotraj thrash metalske komune zlasti v poznih osemdesetih in po seriji odličnih albumov, ki mdr. vključujejo kultne žanrske dosežke na čelu z: “Game Over” (1986), “Survive” (1988) in “Handle With Care” (1989).

Nuclear Assault so se prvič razšli leta 1995. V letih, ki so sledila, so izvedli nekaj sporadičnih nastopov, potem pa se leta 2002 ponovno združili, čemur je tri leta kasneje sledil novi studijski album “Third World Genocide”.

Skupina je sicer načrtovala izid še enega pravega studijskega albuma ter želela odriniti na zadnjo obsežnejšo koncertno turnejo o čemer je Lilker namigoval v izjavah že leta 2014. No, do novega albuma ni nikoli prišlo, je pa leta 2015 izšel EP “Pounder”.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki