Obscura s Christianom Münznerjem, v polni postavi!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2020
0 92

Obscura, izvrstna nemška progresivna death metal zasedba, ki je sredi februarja letos nastopila v ljubljanskem Orto baru, je znova v polni postavi!

Kot zadnji član, se je Steffenu Kummererju in druščini, po šestih letih, ponovno priključil nemški kitarist Christian Münzner (Eternity’s End, Paradox, Alkaloid, Serious Black, ex-Necrophagist, ex-Spawn Of Possession).

Christian Münzner, poznan po svojih izjemnih virtuoznih spretnostih visoko izpiljene tehnične narave, se je skupini Obscura priključil leta 2008 in z njo posnel albuma “Cosmogenesis” (2009) ter “Omnivium” (2011), ki sta izšla pri založbi Relapse Records. Christian je v karieri opravil že nekaj svetovnih turnej, pomagal mnogim skupinam, kot studijski glasbenik, prav tako pa si služi kruh s poučevanjem kitare.

Christian Münzner je v času, ko ni bil član Obscure, posnel samostojne studijske albume “Timewarp” (2011), “Beyond the Wall of Sleep” (2014) in aktualnega “Path of the Hero” (2020). Prav tako je sodeloval na drugem studijskem albumu zasedbe Necrophagist “Epitaph” (2014), nadalje tretjem studijskem albumu zasedbe Spawn Of Possession “Incurso” (2012), šestem studijskiem albumu nemških tevtrosnkih trhas metal legend Paradox z naslovom “Tales OF The Weird” (2012), kot tudi na prvh dveh albumih zasedbe Alkaloid “The Malkuth Grimoire” (2015), “Liquid Anatomy” (2018). Z Eeternity’s End je izdal prvi in drugi album “The Fire Within” (2016) in “Unyielding” (2018).

Že v prejšnjem mesecu so Obsucra naznanili, da se je ekipi znova priključil tudi nizozemski basist Jeroen Paul Thesseling, v začetku letošnjega maja pa še avstrijski bobnar David Diepold. Z vrnitvijo Christiana Münznerja, je tako ponovno združene tri četrt Obscura postave ere njenih klasičnih albumov “Cosmogenesis” (2009) in “Omnivium” (2011).

Obscura:
Steffen Kummerer – kitara, vokal
Christian Münzner – kitara
Jeroen Paul Thesseling – bas kitara
David Diepold – bobni

Obscura je leta 2002 ustanovil njen vodja Steffen Kummerer. Do tega dne je Obscura izdala pet studijskih albumov, opravila kopico turnej bodisi v vlogi “podporne” skupine, bodisi v vlogi “glavnega nosilca”. V letih svojega delovanja, so s strani poslušalcev in medijev pridobili velik ugled in spoštovanje,

Na fotografiji: Kitarist Christian Münzner med nastopom nemških power metalcev Serious Black, dne 21.02.2020, v graškem Orpheum Teatru (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006 – 2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki