Omega Sun napovedujejo album “Roadklill”

Omega Sun 2023 (via Facebook)
0 100

Slovenski heavy fuzz rockerji Omega Sun so napovedali svoj drugi dolgometražni album “Roadkill”, ki bo izšel 8. septembra 2023 pri založbi No Profit Recordings.

Seznam skladb:

  1. The One
  2. Black Dust
  3. Preživeti
  4. Another You
  5. Early Morning
  6. Doomer

Slovenski heavy fuzz rockerji Omega Sun so leta 2013 začeli kot instrumentalni duo in se po nekaj vajah prelevili v pravi štiričlanski bend z vokalom. Od takrat so Omega Sun odigrali številne koncerte in si oder delili tudi z Dopethrone, Unida, Kylesa, Nebula, Stoner Kebab, Yawning Man, Three Eyes Left itd.

V času med vsem tem je skupina izdala instrumentalni demo s konca leta 2013, kmalu zatem, leta 2014, pa še svojo prvo pravo pesem kot četverica (z vokalom) “Early Morning”.

Po nekaj pretresih je skupini Omega Sun leta 2017 končno uspelo posneti prvenec “Opium For The Masses”; zdaj kot power trio, ki ga sestavljajo Igor (vokal, bas), Seba (bobni) in Aris (kitara). Leta 2022 je skupina končala delo na svojem drugem dolgometražnem albumu “Roadkill”.

Prvi singel “The One” z albuma “Roadkill” je izšel konec junija 2023 kot digitalni singel na Bandcampu skupine. Druga pesem, “Doomer”, bo izšla 1. septembra, izid celotnega albuma pa je načrtovan za 8. september. Album bo izšel v digitalni različici, istočasno pa bodo začela delovati tudi prednaročila s popustom za vinilno različico, ki bo predvidoma izšla sredi decembra. Vinil bo izšel pri založbi No Profit Recordings v 300 izvodih na standardni črni 12″ vinilki, od katerih bo 50 izvodov opremljenih z ekskluzivno alternativno umetnino.

Posneto v Ostudiu6 v Novi Gorici v Sloveniji leta 2022.
Inženiring in snemanje: Žan “Cigo” Brešan.
Dodatni inženir Teo Orlando.
Miks in masterizacija Igor Kukanja.
Oblikovanje naslovnice: Jan Taitl.

Omega Sun so:
Igor Kukanja: Igor Kukanja – vokal in bas kitara
Aris Demirović – kitare
Sebastian Vrbnjak – bobni

Koristne informacije:
https://omegasun.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/omega_sun/
https://www.facebook.com/omegasvn
https://noprofitrecordings.bandcamp.com/


Omega Sun – “Roadkill” (No Profit Recordings, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki