Peter Gabriel predstavlja video “Panopticom (Dark-Side Mix)”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 29

Peter Gabriel predstavlja svež video za single Panopticom (Dark-Side Mix), ki ga je ustvaril Stephen Grzanowski AKA Vnderworld. Single Panopticom (Dark-Side Mix), ki ga je Gabriel predstavil že v letošnjem januarju, je sicer prvi izdani single s prihajajočega studijskega albuma “i/o”.

Video je ustvaril Vnderworld, ki je sodeloval v tekmovanju, ki ga je organiziral Peter Gabriel v navezi s podjetjem Stability AI imenovanim “Diffuse Together” in je zaživelo v aprilu 2023. Zmagovalci so bili uradno naznanjeni v letošnjem juniju, Vnderworld pa je s pričujočim videom za Panopticom (Dark-Side Mix) osvojil drugo mesto.

Glede omenjenega tekmovanja je Peter Gabriel povedal mdr. sledeče: “Skozi tekmovanje so prejemniki nagrad izkazali enormno količino svojih talentov na katere moramo biti pozorni tudi v prihodnje. Ko človek to opazuje dobi občutek, kot da gre za nenaden vznik filmskih režiserjev v šestdesetih letih za katere takoj veš, da bodo obvladovali domet umetniškega ustvarjanja v letih, ki sledijo. Ta povsem nova tehnologija prinaša orodja s katerimi lahko izražamo sami sebe na tisoč različnih načinov. Kar se tiče vseh sodelujočih v tekmovanju lahko povem le to, da sem popolnoma očaran in navdušen nad dejstvom, da sem tudi sam lahko del tega novega sveta.”

Več koristnih informacij:
Vnderworld – https://vnderworld.com
Twitter – https://twitter.com/_vnderworld
Youtube:    / @ucm_63d_ckmd1ygsbe0qtmpq  

Na gornji fotografiji: Peter Gabriel med nastopom 23. 11. 2014, v graški dvorani Stadthalle (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo s tega koncertnega spektakla lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki