Opeth je zapustil bobnar Martin Axenrot!

OPETH 2019 (promo/press)
0 71

Opeth so ostali brez bobnarja Martina Axenrota (na gornji fotografiji drugi z leve), ki so ga privrženci skupine večkrat radi poimenovali z vzdevkom ‘Opeth Legolas’.

Vzrok za Axenrotov odhod z mesta stalnega bobnarja švedskih progresivno(death)metalskih in progresivnorockovskih ikon, tiči v konfliktu interesov.

Opeth so takoj našli zamenjavo zanj, kar je bilo nujno, saj se prav danes začenja njihova skupna turneja z Mastodon in Zeal & Ardor po Severni Ameriki, ki bi lahko bila celo ogrožena.

Tako je na Axenrotovo mesto vskočil Finec Sami Karpinnen, bend pa bo tako lahko zaigral kot je bilo načrtovano! Že danes, 16. 11. 2021, v mestu Asheville (prizorišče Harrah’s Cherokee center ), v ameriški zvezni državi Severna Karolina,.

Šef skupine Opeth Mikale Akerfeldt je trenutno stanje v skupini pospremil s sledečimi besedami: “Ne glede na to kako žalostna je situacija ob izgubi ‘Axe-a’, nismo v nikakršni poziciji, da bi lahko tarnali in moledovali, kar bi nas kvečjemu držalo nazaj. Moramo se boriti dalje. Odveč je dodajati, da smo ekstremno hvaležni ker nam pomaga Sami, saj smo na tak način rešili našo severno ameriško turnejo. Povrhu vsega je še izjemen glasbenik!”

Mikael nadaljuje: Vsi v skupini želimo ‘Axe-u’ v vsem le dobro in veliko uspeha pri njegovih prihodnjih življenjskih podvigih. Vrsto let je bil izjemno pomemben del skupine zato se nam lomi srce, da se na koncu stvari niso izšle, kot bi si vsi želeli. A kot kaže, je takšno pač življenje… ”


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki