Opeth predstavljajo skladbo “Windowpane (The Lost Tape)”

Opeth 2003 (press/promo)
0 22

Opeth, švedski progresivni metalci in progresivni rockerji, ki so pred časom napovedali vinilni ponatis albuma “Damnation” – ta bo na voljo 15. 12. 2023, pri založbi Music For The Nation Records, predstavljajo skladbo Windowpane (The Lost Tape), ki jo lahko preverite spodaj.

S ponatisom bodo Opeth obeležili 20. letni jubilej originalnega izida albuma “Damnation”.

Album “Damnation” bo tako nasploh prvič deležen izida v vinilnem formatu. “Damnation” velja za posebneža v diskografiji skupine. Gre za prelomen album saj se je skupina odločila z njim odločno kreniti na raziskovanje drugih žanrov ter se tako izdatneje odmakniti od death metalskih korenin, proti sferam progresivnega rocka, folk rocka ter drugim vplivom. To je tudi prvi album Opeth kariere na katerem je skupina v celoti uporabljala čiste vokale.

Album “Damnation” je bil posnet istočasno kot metalsko znatno trši predhodnik “Deliverence”, ki je izšel leta 2002. Oba albuma sta producirala Mikael Åkerfeldt in Steven Wilson. Slednji je produciral tudi album “Blackwater Park” (2001), kasneje pa poskrbel za miks albumov “Heritage” (2011) in “Pale Communion” (2014).

Ponatis ob 20. obletnici originalnega izida bo vseboval remiks in remaster iz leta 2015, natisnjen bo na standardnem črnem vinilu, kot tudi na de-luxe in količinsko omejenih barvnih vinilnih, prav tako pa bo na voljo ‘picture’ verzija vinila.

Vinilni ponatis albuma “Damnation” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Damnation” (vinilni ponatis, 2023):
Stran A
1. Windowpane
2. In My Time Of Need
3. Death Whispered A Lullaby
Stran B
1. Closure
2. Hope Leaves
3. To Rid The Disease
4. Ending Credits
5. Weakness


Opeth – “Damnation” (2023 – ponatis
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki