Osibisa bodo izdali “The Boyhood Sessions” album!

0 51

Osibisa, legendarna afro-progresivna rock in jazz rock fuzion senzacija iz Gane, bodo 2. 10. 2020 pri založbi Red Steel Music izdali album “The Boyhood Sessions”.

Gre za izbor glasbe oziroma skladb, ki so bile sprva mišljene kot glasbena podlaga za film “Boyhood”, ki je prejel Oskarja in ga je režiral Richard Linklater.

Promocijske aktivnosti vezane na ta album bodo Osibisa podkrepili 7. 8. 2020, ko bodo predstavili single za skladbo “Feel Good”.

Skladba Sunshine Day, ki velja za hit skupine Osibisa in sicer izhaja iz albuma “Welcome Home”, ki je izšel davnega leta 1975, pa je bila uporabljena v filmu “Boyhood” in se bo prav tako nahajala na “The Boyhood Sessions” posnetkih.

Poleg “Sunshine Day”, se bodo na albumu “The Boyhood Sessions” nahajali raritetni posnetki, remiksi in koncertne verzije skladb, med katerimi bo nekaj takšnih, ki do tega dne še niso ugledali luči sveta.

Osibisa se trenutno ukvarjajo s snemanjem materiala za novi album, prav tako pa pripravljajo posebno retrospektivno izdajo.

Svoj zadnji pravi studijski album “Osee Yee” so Osibisa izdali leta 2009. Logo skupine je ustvaril sloviti Roger Dean, ki je ustvaril tudi naslovnice najbolj slovitih albumov skupine. Naslovnico za album “Osee Yee” pa je ustvarila Rogerjeva hčerka Freyja Dean.

Seznam skladb na “The Boyhood Sessions” se glasi:
1. Sunshine Day (Boyhood Mix)
2. Feel Good (Boyhood Summer Mix)
3. Hold On (Hoodie Mix)
4. Woyaya (Acoustic Live)
5. Superfly Man (Live)
6. Sunshine Day (Live)
7. Abele (New Studio)
8. Nkosi Sikeleli Afrika (Alternate)
9. Djankoso (Studio)
10. Jumbo (Studio)
11. Akiyo Bia (Live)
12. Sunshine Day (Boyhood Summer Mix)

Na fotografiji: Flavtist, saksofonist, tolkalist, vokalist in vodja Teddy Osei, med nastopom Osibisa, v sklopu 21. izdaje tradicionalnega blejskega Okarina festivala 4. 9. 2011. RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki