Out Of This World: Out Of This World

0 82

Založba: JVC Victor
Datum izida: 2. 4. 2021
Produkcija: Tommy Heart & Kee Marcello
Dolžina albuma: 45.14 min
Zvrst: Hard Rock
Ocena: 9.0/10


Čudna so pota rocka in rolla. No, odvisno od gledišča. Po artistični plati je v rocku in rollu vedno vse na dlani in neprikrito. Pri dometu promocije, pa se nekatere stvari rade kdaj malo potuhnejo. Tak je tudi projekt Out of This World za katerim stojijo štirje vrhunski glasbeniki. Vem. To je tudi naslov četrtemu albumu skupine Europe. In brez skrbi, ne gre za predelavo tega albuma, čeprav nosi vez z Europe. V projektu sodelujejo namreč vokalist Tommy Heart (Fair Warning), kitarist Kee Marcello (ex-Europe), bobnar Darby Todd (ex-The Darkness, ex-Gary Moore) in basist Ken Sundin (Alien). Če prav razumem, gre torej za dva Šveda, Nemca in Angleža. Zabavna kombinacija. Naravnost povedano, ubijalska kombinacija štirih izkušenih in neverjetno talentiranih glasbenikov. Na štirih komadih gostuje eden največjih rock klaviaturistov vseh časov – Don Airey (Deep Purple, Rainbow).

Ozadje celotne zgodbe o tem novem projektu je neizpodbitno povezano s prejšnjim skupnim projektom med Kee Marcellom in Tommyjem Heartom, imenovanim Kee Of Hearts. V slogovnem oziru hiper-melodičnega hard rocka, podprtega z vplivi AOR glasbe osemdesetih, so sorodstvene vezi s prejšnjim projektom toliko bolj očitne. Torej tandem štirih glasbenikov ne prinaša nobene glasbene revolucije, kljub temu pa prekleto dober album. Je refleksija pridobitev evropskega hard rocka osemdesetih, sorodnosti z art kulturo starih Bonfire, pa kakšnih Frontline, Mad Max, Casanova, zgodnji Jaded Heart, zgodnji Pink Cream 69, ko smo malo prej omenjali Kee Of Hearts, vskočita v glavo podobna projekta, kot sta Phantom V in Supremacy. Vsekakor bodo zadovoljni s tem izdelkom vsi ljubitelji klasičnih Fair Warning in pa seveda tudi skandinavskega hard rocka, na čelu s starimi Europe, v misli se prikradejo še 220 Volt in/ali Treat. Verjamem, da je vaša kompasna igla sedaj vsaj približno umerjena.

Hipersenzbilnosti za doseganje izjemnega izplena muzikalnosti je na tem albumu vsepolno in muzikalna grabežljivost na njem vseskozi dominira. Kulminira seveda v refrenskih napevih, ki so triumfalni atmosferični vrhunci skladb. Tommy Heart prepeva briljantno, njegov vokal je šarmanten, žametast, prevzeten, strasten in emotivno nabit. V skladu s pričakovanji in tistim kar počenja pri Fair Warning. Marcello kraljuje v svojih kitarskih vragolijah in njegova predstava izžareva neverjeten diapazon vrhunskih viž in potegavščin, ki jih stresa na vsakem koraku. Zagrizeno, angažirano, srčno. Marcello sije. Za tako kakovosten album pa je potrebna tudi neprebojna ritem sekcija, ki je v navezi Todd-Sundin naravnost zmagovita v svoji topovski prodornosti in eksplozivnosti. Dejstvo je, da bo tale album v dobre tri četrt ure igralnega časa hipoma uročil vse ljubitelje tradicionalnega nemškega hard rocka pa tudi skandinavskega. Da. O tem ne gre dvomiti. Kitare so poudarjene. V izrazito mastnih frazah štrlijo v produkciji. Vsekakor je v centralni poziciji  vokal, a obdan z našobljenimi kitarskimi frazami. Bend je pri aranžiranju točk tudi mojstrsko dodajal vokalne harmonije, kar je za kreacijo bombastike, pompa in drama teatra, na takšnem albumu nadobvezno.

Einsteina ne gre predolgo odkrivati. 45 minut je idejno prostrano razgibanih in fantje v komponističnem oziru s peresno lahkoto rešujejo vse situacije v prid visokemu muzikalnemu izplenu. Gre za hard rock album, ki je kitarsko dovolj nasršen, obenem pa poseduje AOR podton radiu prijazne naravnanosti. Vredno je dodati, da je album poseben tudi po tem, ker je zvočni miks opravi legendarni Ron Nevison, ki je mdr. sodeloval s KISS, Bad Company, Ozzy Osbourne, Lynyrd Skynyrd, Vince Neil, Meat Loaf, Heart in Chicago.

Ker so se člani skupine odločili da izdajo album samo na Japonskem tržišču, je to povzročilo kar precej »zmešnjave«, saj so fizične zaloge posebnih izdaj v kateri dobiš ob albumu še dodatni koncertni CD »Live form the Heat« – na odru je z ekipo gostoval sloviti Don Airey (Deep Purple, Rainbow)-, skoraj pošle v prednaročilu. Koncertni album pa je mogoče še dobiti v digitalnem formatu in kot ločen LP, tako kot je mogoče dobiti album.  Kakorkoli, glede na izjemno povpraševanje po albumu, se gre nadejati, da bo ta doživel naknadni fizični ponatis tudi na tleh Evrope in ZDA. Skratka »Out of This World« je hudičevo dober izdelek. Ne preseneča, zgrabi pa v polnosti. In to je njegovo bistvo.

Album “Out Of This World” lahko naročite TUKAJ in se prepustite čakanju dobrih 20 dni, da vas pošiljka z Japonske doseže.

Avtor: Aleš Podbrežnik

Seznam skladb:
1. Twilight
2. Hanging On
3. In A Million Years
4. Lighting Up My Dark
5. Staring At The Sun
6. The Warrior
7. Up To You
8. Ain’t Gonna Let You Go
9. Only You Can Teach Me How To Love Again
10. Not Tonight

Zasedba:
Tommy Heart – vokal
Kee Marcello – kitara
Ken Sundin – bas kitara
Darby Todd – bobni

Gostujoči glasbenik:
Don Airey – klaviature


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki