Overland napovedujejo album “S.I.X.”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 20

Steve Overland, eden najbolj slikovitih in cenjenih britanskih vokalistov, ki pripadajo definiciji žanra AOR glasbe osemdesetih, bo 28. 10. 2023, pri založbi Escape Music, izdal svoj šesti samostojni studijski album s pomenljivim naslovom “S.I.X.”

Steva Overlanda lahko označimo za živo legendo. Njegova kariera se pričenja v poznih sedemdesetih, njegovo prvo večje snemanje pa se je zgodilo leta 1980 s skupino Wildlife. Po razpustitvi skupine Wildlife je Steve ustanovil kultno britansko melodično rock skupino FM, ki je v vseh teh letih izdala številne odlične albume in deluje še danes.

Steve Overland je skozi kariero povezan tako ali drugače tudi z založbo Escape Music. Za posvetitveni album legendam arena rocka Boston (Boston Tribute – ESM 081), je tak prispeval vokal za skladbo Amanda, ki je eden od vrhuncev albuma. Steve je sodeloval tudi s Stevom Morrisom iz skupine “Heartland” pri snemanju štirih albumov njunega skupnega projekta “Shadowman”.

Samostojni albumi, ki jih je Overland posnel in izdal pri Escape Music so: “Break Away”, “Diamond Dealer”, “Epic”, “Contagious” in “Scandalous” (2020, RokcLine recenzija).

Novi album “S.I.X.” bo dostopen v različnih formatih. Omejena vinilna izdaja na 500 kosov, bo oštevilčena ter bo vsebovala dve bonus skladbi.

Za produkcijo albuma “S.I.X.” sta poskrbela Steve Overland in Robert Sall. Miks in masterizacijo je opravil Fredrik Folkare. Naslovnico za album je ustvaril Eric Phillipe.

Seznam skladb na albumu “S.I.X.”:
1. One Touch (4:56) 
2. Disconnected (4:03) 
3. Together Alone (3:30)
4. How Does it Feel (3:30)
5. I Hear your Voice (4:21)
6. Last Breath (4:34)
7. Really Makes You Wonder (3:58)
8. Station to Station (3:25)
9. Things Will Never Be The Same (4:47) 
10. From Now On (3:51)
11. Under The Blood Red Sky (4:45)
12. Walk With Me (5:09)
13. Last December Night (5:05) *
14. Foreign Movies (3:46) *

*… dodatni skladbi (samo vinilni format)

Overland so:
Steve Overland – vokal (FM/Lonerider)
Robert Sall – kitara & klaviauture (W.E.T/Work Of Art)
Bob Richards – bobni (Shy/Asia Attack)
Chris Cliff – bas kitara

Več o vsem:
http://www.escape-music.com/

Na fotografiji: Vokalist in ritem kitarist skupine FM Steve Overland med koncertnim nastopom v sklopu druge izdaje Frontiers Rock festivala, konec aprila 2015, v italijanskem mestecu Trezzo Sull’Adda pri Milanu (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane).


Overland – “S.I.X.” (Escape Music, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki