Paul Martin Raymond (16.11.1945 – 13.04.2019)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 231

Paul Raymond, znan po svojem dolgoletnem članstvu pri britanskih rock legendah UFO, ki je v karieri sodeloval tudi z Michael Schenker Group (MSG), je v soboto, dne 13.04.2019, v svojem 73. letu starosti, preminil za posledicami srčne kapi.

To žalostno vest je sporočila preko svojega FaceBook profila še istega dne njegova življenjska družica Sandra.

Paul Raymond je kariero pričel v začetku leta 1964 in sicer kot jazzist, kmalu zatem, pa se je priključil zasedbama Plastic Penny ter Chicken Shack, v kateri je zamenjal Christine McVie (ta se je kasneje priključila Fleetwood Mac) ter opravljal naloge vokalista in klaviaturista.

Leta 1976 se je priključil UFO, kot zamenjava za njihovega originalnega klaviaturista Dannyja Peyronela. Iz UFO je prvič izstopil skupaj z Michaelom Schenkerjem leta 1981, s katerim sta skupaj ustanovila MSG (Michael Schenker Group). Leta 1983 je z UFO basistom Pete Wayem ustanovil hard rock utrdo Waysted.

Raymond se je kasneje UFO večkrat priključil, najdlje pa je vzdržal v skupini prav v zaključnem delu svoje kariere, to je med letoma 2003 in 2019. Prav v času njegove smrti so UFO potrdili svojo poslovilno turnejo imenovano “Last Orders: 50th Anniversary”, katere del bi moral biti tudi Paul.

Na fotografiji: Paul Raymond (levo) in Vinnie Moore (desno) med nastopom UFO v češkem Brnu (Hala Rondo) – RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki