Paul McCartney bo izdal album “McCartney III”

PAUL McCARTNEY 2020
0 102

Paul McCartney, legendarni “Beatle”, je napovedal izid novega samostojnega studijskega albuma “McCartney III”. Spodaj lahko že pogledate krajši video ‘dražilec’.

Naslednik albuma “Egypt Station” iz leta 2018, je pravzaprav tretji del trilogije istoimenskih albumov, ki jo je McCartney zagnal leta 1970 z albumom “McCartney”, temu pa je deset let kasneje sledil tudi “McCartney II”.

Prvi “McCartney” album je Paul McCartney izdal po razpadu The Beatles, albuma “McCartney II” pa po razpadu Wings. Oba sta bila posneta v pevčevem studiu na severu Londona, kjer je bil posnet tudi novi “McCartney III” album. Vse instrumente zanj je v celoti odigral Paul McCartney.  

“Živel sem ‘lockdown’ življenje na svoji domačiji, skupaj z družino in vsak dan obiskoval svoj studio ,” pravi McCartney. “Moral sem napisati nekaj filmske glasbe in tako je nastal otvoritveni komad. Potem pa sem razmišljal kako naprej?” 

“Doma sem imel nekaj nedokončanega materiala. Tako sem se mu posvetil. Vsak dan, ko sem snemal določen instrument, je to botrovalo tudi temu, da je tudi dana skladba dobivala vse večje in večje obrise. Instrumente sem nalagal drugega na drugega. Kot plasti. Pri tem sem se zelo zabaval.”

“Prišlo je do tega, da sem začel skladati glasbo zase in ne po naročilu. Tako sem se ukvarjal s stvarmi v katerih sem res užival. Niti sanjalo se mi pa ni, da bo tako nastal pravzaprav nov album.”

McCartney je dobil krila navdiha potem, ko je iz arhivov povlekel nedokončano skladbo “When Winter Comes”. Gre za skladbo, ki sta jo skupaj ustvarjala s pokojnim The Beatles producentom George Martinom v začetku devetdesetih. Uspel je ustvariti nov prehod znotraj skladbe, iz vsega pa sta se razvili otvoritvena “Long Tailed Winter Bird” ter sklepna “Winter Bird/When Winter Comes”.

Na albumu “McCartney III” je legendarni ‘Beatle’ odigral kopico raznolikih instrumentov, med njimi kontrabas, ki ga je nekoč uporabljal basist Bill Black, sicer član spremljevalne skupine Elvisa Presleya The Blue Moon Boys. na albumu ne gre pogrešati seveda niti McCatrneyevega “violinskega” Hofner basa, prav tako pa je integriral na labum mellotron, ki so ga uporabljali v studiu Abbey Road pri snemanju svoje glasbe The Beatles.

Album “McCartney III” bo izšel 11. 12. 2020 pri založbi Capitol Records.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki