Pero Defformero razigrali Kranj (2019)

1 683

“Pero Defformero so v zadnjih osmih letih pogosto gostovali na slovenskih odrih, a prav vsak koncert, čeprav podobni setlisti, je zaradi Biškevih šal, postal unikatno doživetje.”

Lokacija: Kranj / Trainstation SubArt / Slovenija
Datum: sobota, 12.04.2019


Spajanje različnih stilov glasbe ni na sceni nič novega. Ampak spojiti heavy metal s srbskim turbofolkom pa ni kar tako. Skupini Pero Defformero, vojvodinskemu kvartetu, ki to ledino orje že, verjamite ali ne, dobrega četrt stoletja, je ta fuzija uspela več kot odlično. Ob visokem jubileju, še posebej pa ob skupini, katere stila, jim take dolgoživosti ne bi upal pripisati nihče, se Defformeroti potikajo po celem Balkanu in s svojimi odličnimi nastopi navdušujejo nabito polne klube.

Le dva tedna je minilo od njihovega nastopa v mariborski MC Pekarni, ko so se glasbeniki ponovno oglasili v Sloveniji, tokrat v kranjskemu Trainstation SubArtu, naslednjega dne pa še v Kopru. Koncert se je z nekajminutno zamudo pričel malo po deseti uri in čeprav je sprva kazalo na povprečen obisk, pa se je dvorana kaj hitro zapolnila do zadnjega kotička. Koncert se je tokrat pričel brez intra, a takoj na polni šus – z hitrim hitom ‘Ćerka Đavola’. Vedno odlično razpoloženi Luka, Bandi, Friš in Biške so pokazali in dokazali, da dobrih 25 let obstoja skupine ni le naključje, ampak plod talentiranega dela članov pod vodstvom kitarista Saše Friša. Seveda med skladbami niso manjkale skorajda stand-up komični Biškejevi vložki, ki so obenem napovedovali naslednje skladbe; celo delne interpretacije ‘Ko to tamo peva’ klasike ‘Švaba jaše’ smo bili deležni.

Od izida zadnjega albuma skupine “JeR to liči na taj način?” je minilo že skoraj 5 let. Skupina je sicer v zadnjih letih izdala nekaj singlov, a na nov album, ki naj bi bil naslovljen “Muzika za ljude bez prijatelja”, se še vedno čaka. A nič ne de, skupina razveseljuje balkanske narode še naprej, nove skladbe kot so bile tokrat predstavljane ‘Hipster’, ‘Lola’ in ‘Trebalo bi’, pa so že skoraj ponarodele, vsaj po odzivu občinstva sodeč. Občinstvo pa, zvesto kot le vedno, je tudi tokrat pustilo velik pečat! Le kdo bi si mislil, da bodo nekoč metalci slemali in mosh-pitali na turbofolk (resda podkrepljen z metal ritmi), tokrat v Kranju so!

Za konec pa lahko uporabim slogan skupine,

SVAKA ČAS’!


avtor: Sebastijan Videc
fotografije: Sebastijan Videc
video: Sebastijan Videc1 Comment
  1. Izzy says

    Svaka čas’!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki