Peter Gabriel predstavlja novi single “The Court (Dark-Side Mix)”

foto: Nadav Kander 2022
0 51

Peter Gabriel, sloviti britanski kantavtor in nekdanji prvi glas nič manj slovitih progresivnorockovskih ikon Genesis, predstavlja po prvem singlu s studijskega albuma “i/o” za skladbo Panopticom (Bright Side Mix) in njegovi ‘temni’ različici imenovani Panopticom (Dark Side Mix), nov single za skladbo The Court (Dark-Side Mix). Glede na naslov singla, bo temu sledil izid ‘svetle’ verziji. Novi single je že dosegljiv na digitalnih platformah, prav tako pa mu lahko prisluhnete spodaj.

Izidi vseh Gabrielovih singlov vezanih na promocijo albuma “i/o” so napovedano ob polnih lunah.

V sporočilu, ki ga je Gabriel naslovil na Full Moon Club, je sloviti britanski glasbenik razodel podrobnosti oziroma ozadje njegovega ozadja. Spodaj lahko preverite v celoti Gabrielovo video sporočilo.

Dolgo pričakovani novi studijski album Gabriela prihaja 21. let po njegovem zadnjem albumu Up, ki je vseboval originalni avtorski material. Njegov izid se bo odzival na lunarne faze, saj načrtuje Gabriel izdajati ob vsaki polni luni v letošnjem letu po en nov single.

Skladbo The Court napisal in produciral Peter Gabriel ter jo posnel v svojem studiu Real World, v kraju Wiltshire ter londonskem studiu The Beehive. Za elektronska ‘pregrianjala’ je poskrbel Brian Eno, spremljevalne vokale je prispeval Ríoghnach Connolly iz zasedbe The Breath, svoje prispevke pa so dodali k singlu še dolgoletni spremljevalci glasbene kariere Petra Gabriela: Tony Levin, David Rhodes in Manu Katché. Spremljevalne vokale za novi single je prispevala Petrova hčerka Melanie Gabriel. Orkestralne aranžmaje sta prispevala John Metcalfe in Peter Gabriel, posneti pa so bili v londonskem studiu British Grove s strani številnih glasbenikov, ki so nekoč zastopali New Blood Orchestra.

Čeprav datum izida novega Gabrielovega albuma ni znan, pa se sloviti glasbenik odpravlja v letošnjem maju na novo evropsko turnejo. Zaenkrat so znani datumi po stari evropski celini in štirje britanski datumi. V prihajajočih tednih se pričakuje tudi objava Gabrielovih koncertnih terminov za severnoameriški kontinent.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki