Peter Gabriel predstavlja single “Panopticom (Dark Side Mix)”

foto: Nadav Kander 2022
0 74

Peter Gabriel, sloviti britanski kantavtor in nekdanji prvi glas nič manj slovitih progresivnorockovskih ikon Genesis, predstavlja po verziji najnovejšega singla z njegovega novega studijskega albuma “i/o” za skladbo Panopticom (Bright Side Mix), še njegovo ‘temno’ različico imenovano Panopticom (Dark Side Mix). Obe verziji sta dosegljivi na digitalnih platformah, prav tako pa jima lahko prisluhnete spodaj.

Izidi singlov so napovedano ob polnih lunah. Recimo da je bila pretekla ‘svetlejša’, aktualna januarska 2023, pa je ‘temnejša’.

V sporočilu, ki ga je Gabriel naslovil na Full Moon Club, je Gabriel podal obrazložitev svoje odločitve o tem, da izda dvakrat isti single, ki je v studiu različno zvočno obdelan, takole: “Imam srečo da sta z menoj v studiu dva najboljša svetovna inženirja kar se miksanja albumov tiče. To sta Tchad Blake in Mark ‘Spike’ Stent, ki sodelujeta z menoj pri novem albumu ‘i/o’. Namesto da bi izbral le enega od obeh razpoložljivih miksov, sem se odločil, da ponudim ljudem možnost prisluhniti obema ter na tak način spoznati tudi odlično delo, ki ga oba inženirja vlagata v moj novi studijski material.”

Dolgo pričakovani novi studijski album Gabriela prihaja 21. let po njegovem zadnjem albumu Up, ki je vseboval originalni avtorski material. Njegov izid se bo odzival na lunarne faze, saj načrtuje Gabriel izdajati ob vsaki polni luni v letošnjem letu po en nov single.

Skladbo Panopticom (Dark Side Mix) je tako kot ‘svetlo’ verzijo napisal in produciral Peter Gabriel ter jo posnel v svojem studiu Real World, v kraju Wiltshire ter londonskem studiu The Beehive. Za elektronska ‘pregrianjala’ je poskrbel Brian Eno, spremljevalne vokale je prispeval Ríoghnach Connolly iz zasedbe The Breath, svoje prispevke pa so dodali k singlu še dolgoletni spremljevalci glasbene kariere Petra Gabriela: Tony Levin, David Rhodes in Manu Katché.

Čeprav datum izida novega Gabrielovega albuma ni znan, pa se sloviti glasbenik odpravlja v letošnjem maju na novo evropsko turnejo. Zaenkrat so znani datumi po stari evropski celini in štirje britanski datumi. V prihajajočih tednih se pričakuje tudi objava Gabrielovih koncertnih terminov za severnoameriški kontinent.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki