Peter Gabriel predstavlja single “Playing For Time (Dark Side Mix)”

foto: Nadav Kander 2022
0 76

Peter Gabriel, sloviti britanski kantavtor in nekdanji prvi glas nič manj slovitih progresivnorockovskih ikon Genesis, predstavlja novi single Playing For Time (Dark Side Mix). Prisluhnete mu lahko spodaj.

Gabriel je v februarju 2023 predstavil single The Court. Točneje verziji v ‘temnem’ in ‘svetlem’ miksu (obe spodaj), še prej pa je napovedal nov studijski album “i/o” s singlom Panopticom (Bright Side Mix), ki mu je sledila še ‘temna’ različica Panopticom (Dark Side Mix).

Izidi vseh Gabrielovih singlov vezanih na promocijo albuma “i/o” so napovedano ob polnih lunah.

Tretji Gabrielov single je torej izšel na torek 7. 3. 2023, to je ob novi polni luni.

V sporočilu, ki ga je Gabriel naslovil na Full Moon March (video spodaj), je sloviti britanski glasbenik razodel podrobnosti oziroma ozadje njegovega nastanka. Spodaj lahko preverite v celoti Gabrielovo video sporočilo.

Dolgo pričakovani novi studijski album Gabriela prihaja 21. let po njegovem zadnjem albumu Up, ki je vseboval originalni avtorski material. Njegov izid se bo odzival na lunarne faze, saj načrtuje Gabriel izdajati ob vsaki polni luni v letošnjem letu po en nov single.

Skladbo The Court napisal in produciral Peter Gabriel ter jo posnel v svojem studiu Real World, v kraju Wiltshire ter londonskem studiu The Beehive. Za elektronska ‘pregrianjala’ je poskrbel Brian Eno, spremljevalne vokale je prispeval Ríoghnach Connolly iz zasedbe The Breath, svoje prispevke pa so dodali k singlu še dolgoletni spremljevalci glasbene kariere Petra Gabriela: Tony Levin, David Rhodes in Manu Katché. Spremljevalne vokale za novi single je prispevala Petrova hčerka Melanie Gabriel. Orkestralne aranžmaje sta prispevala John Metcalfe in Peter Gabriel, posneti pa so bili v londonskem studiu British Grove s strani številnih glasbenikov, ki so nekoč zastopali New Blood Orchestra.

Čeprav datum izida novega Gabrielovega albuma ni znan, pa se sloviti glasbenik odpravlja v letošnjem maju na novo evropsko turnejo. Zaenkrat so znani datumi po stari evropski celini in štirje britanski datumi. V prihajajočih tednih se pričakuje tudi objava Gabrielovih koncertnih terminov za severnoameriški kontinent.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki