Peter Hammill (Van Der Graaf Generator) bo izdal album priredb!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 68

Peter Hammill, vokalni gromovnik kultnih britanskih pionirjev progresivnega rocka Van Der Graaf Generator, bo izdal svoj prvi album priredb drugih izvajalcev.

Album z naslovom “In Translation” bo izšel v drugi polovici letošnjega leta, na njem pa se bodo nahajale priredbe živopisanih podob glasbenega sveta, od klasične glasbe, ameriške pesmarice, italijanskega popa, pa vse do tanga.

Od kod takšen naslov albuma? Hammill je z izjemo treh skladb, ostale prevedel v angleški jezik. Znameniti kantavtor pravi, da ima vsaka izmed skladb izjemno zanimivo zgodbo. Album je Hammill posnel v času “lockdowna” in je navdahnjen tudi nad novimi časi, ki jih je prinesel “Brexit”.

Uradni datum izida albuma, kot tudi naslovnica še nista znana, tačas pa lahko preverite celotni vrstni red materiala, ki ga bo vseboval “In Translation”:
1. The Folks Who Live On The Hill – skladba iz leta 1937 (Kern/Hammerstein) 
2. Hotel Supramonte – komponist Fabrizio De André
3. Oblivion – komponist Astor Piazzola
4. Ciao Amore – skladba iz leta 1967 avtorja Luigi Tenco
5. This Nearly Was Mine – iz muzikala South Pacific (Rogers/Hammerstein)
6. After A Dream – avtor Gabriel Fauré
7. Ballad For My Death – drugi del točke Piazzolla
8. I Who Have Nothing – (izvirnik pripada italijanskima izvajalcema Carlu Donidu in Giuliu ‘Mogol’ Rapettiju. Angleška besedila za priredbo sta prispevala Leiber in Stoller. Skladbo sta posnela Ben E King in Shirley Bassey)
9. Il Vino – komponist Piero Ciampi
10. Lost To The World – komponist Gustav Mahler

Na fotografiji: Peter Hammill med nastopom Van Der Graaf Generator 2. 7. 2013 na prizorišču Teatro Palamostre v italijanskem Vidmu (Udine) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki