Pink Floyd s ponatisom koncertnega albuma “P.U.L.S.E.”

Pink Floyd (press)
0 105

Pink Floyd napovedujejo izid zvočno in vizualno ‘osvežene’ verzije svojega koncertnega albuma P.U.L.S.E., ki je originalno izšel leta 1995! Ponatis je pričakovan za 18. 2. 2022, zanj pa bodo poskrbeli pri založbi Warner Music. Spodaj si lahko pogledate krajši predstavitveni ‘videodražilec’.

Originalno filmsko gradivo, ki ga je posnel David Mallet, so osvežili oziroma pretanjeno obdelali pri Aubrey Powell (Hipgnosis) iz originalnih master posnetkov, že v času izida “The Later Years” (2019). Originalna naslovnica, ki sta je ustvarila Storm Thorgerson in Peter Curzon za DVD, ki je sledil leta 2006, je prav tako nadgrajena z novo fotografijo za kar sta poskrbela Aubrey Powell (Hipgnosis) in Rupert Truman (StormStudios). Embalažo oziroma sam izgled le te, je oblikoval Peter Curzon (StormStudios), po direktivah Aubreya Powella (Hignosis).

Ponatis bo spremljala utripajoča luč, kot je to veljalo za originalni CD izid iz leta 1995, le da so tudi pri tem dejansko mislili na vse, saj so novi embalaži namenili dovolj prostora tudi za dve AA bateriji, ki jih bo lahko kupec albuma, po potrebi seveda vselej zamenjal.

‘De-luxe’ verzija bo vsebovala glasbene videe, koncertne filme, dokumentarce, posnetke uigravanja skupine v času Pulse turneje in več. Kolosalni ponatis bo vseboval tudi 60-stransko knjižico.

Nick Mason, bobnar skupine Pink Floyd, je v zvezi z ‘utripajočo napravico’, ki krasi embalažo izdelka, dejal: “V bistvu gre za pripomoček za katerega smo prvotno menili, da je zelo zabaven.” ter dodaja: “To je ideja Storma Thorgersona, ki je na tak način združil interpretacijo albuma The Dark Side Of The Moon in srčno utripanje, tako da je ta zaboj na nek način dejansko živ.”

Kot nas uči neomajna zgodovina rocka in rolla, je na koncertnem albumu “P.U.L.S.E.” zaobjet posnetek nastopa skupine iz londonskega prizorišča Earls Court, kjer so Pink Floyd zaigrali 20. 10. 1994. Na njem je v celoti izveden album “The Dark Side Of The Moon” (1973, RockLine recenzija), nekatere dobro znane klasike, ter kopica materiala iz takrat aktualnega studijskega albuma “The Division Bell” (1994), ki ga je skupina predstavljala na, kot se je izkazalo kasneje, žal zadnji svetovni turneji.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki