Porcupine Tree predstavljajo filmski video za single “Herd Culling”

foto: Alex Lake 2021
0 39

Porcupine Tree, britanski progresivni rockerji, so pospremili datume prihajajoče severno in južnoameriške turneje z izidom novega filmskega videa za single Herd Culling, ki ga lahko preverite spodaj.

Omenjeni single izhaja iz letos izdanega novega albuma skupine z naslovom “Closure/Continuation” (RockLine recenzija), ki je na britanski lestvici najbolje prodajanih mest zasedel izvrstno drugo mesto. Album je izšel 24. 6. 2022.

Novi video je pravzaprav sestavljen iz delov kratkega filma, ki ga je ustvaril Miles Skarin.

Porcupine Tree odrinejo na ameriško turnejo, ki bo na tem kontinentu prva po sušnih dvanajstih letih, v vsega nekaj dneh. Prvi nastop jih čaka na prizorišču Meridian Hall v kanadskem Torontu 10. 9. 2022. Sledi evropska turneja, na kateri se skupina Sloveniji najbolj približa 23. 10. 2022, ko nastopijo Porcupine Tree v dunajskem Gasometru.

Porcupine Tree so z namenom promocije nove turneje sicer pripravili serijo podobnih filmov, kot je pričujoči za katere upajo, da bodo uspeli pričarati tisto, kar lahko obiskovalci koncertov pričakujejo od nastopom skupine.

Režiser kratkega filma (in videa za Herd Culling) Miles Skarin pravi, da se je pri stvaritvi kadrov podal v raziskovanje misterijev in konspirativnih teorij, ki se vijejo okoli osamljenega ranča Skinwalker sredi Utaha, ter dodaja: “Animacija in integracija volka, ki smo ga poimenovali po prvi Porcupine Tree kaseti Tarquin, je ob vpenjanju scen okolja ter krajine Skinwalker ranča, predstavljal zahteven proces. Požrl nam je namreč ogromno časa, vendar smo resnično ponosni nad doseženimi rezultati. Verjamemo, da zastopa Herd Culling najboljše delo na animacijah do tega dne in resnično upamo, da bodo vsi, ki si bodo film pogledali, v njem uživali vsaj toliko, kot smo mi v procesu njegovega ustvarjanja.”

Več o Porcupine Tree:
Facebook: https://porcupinetree.lnk.to/FACEBOOK
Instagram: https://porcupinetree.lnk.to/INSTAGRAM
Twitter: https://porcupinetree.lnk.to/TWITTER
Uradna spletna stran: www.porcupinetree.com


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki