Porcupine Tree s ponatisom “Octane Twisted”

PORCUPINE TREE
0 27

Porcupine Tree, britanski progresivni rockerji, ki se zavoljo silno uspešne samostojne kariere njihovega šefa Stevena Wisona, že vrsto let nahajajo v fazi mirovanja, bodo svoj koncertni album “Octane Twisted”, ki je izšel leta 2012, ponatisnili tudi na vinilnem formatu.

Ponatis je pričakovan za 16. 4. 2021, zanj pa bo poskrbela založba Transmission Records.

“Octane Twisted resnično povzema na najlepši način atmosfero koncertne energije skupine Porcupine Tree”, pravi bobnar Gavin Harrison, ki si je med mirovanjem skupine poiskal dva krasna delodajalca – The Pineapple Thief in King Crimson.

“Posnet je bil v času, ko je skupina dosegala briljantno koncertno uigranost, zato lahko poslušalec uživa v spremljanju interakcij med člani skupine, pa tudi na nivoju med skupino in publiko, medtem ko preigrava skupine album “The Incident” ter nekatere druge starejše klasike”, dodaja genialni bobnarski as.

“Octane Twisted” je bil posnet na turneji skupine leta 2009, ko so Porcupine Tree nastopili v Chicagu. Tam so izvedli cel “The Incident” v živo. Gre za prvi album skupine, ki se je uspel prebiti med 30 najbolje prodajanih albumov. Na repu koncerta so Porcupine Tree odigrali še pet starejših klasik, prav tako pa so na album dodane še tri skladbe, ki izvirajo iz nastopa skupine v londonski dvorani Royal Albert Hall.

Naj dodamo, da so Porcupine Tree v sklopu svoje takratne The Incident turneje, 3. 11. 2009, obiskali tudi ljubljansko prizorišče CUK Kino Šiška.

Album je originalno izšel kot dvojni CD z dodanim DVD-jem leta 2012. Tokrat bo doživel, kot omenjeno ponatis na sedmih straneh četvernega vinilnega zaboja, ki bo vseboval tudi novo jedkanje s strani oblikovalca Carla Gloverja, ki je sicer vrsto let sodeloval s skupino.

Prednaročite “Octane Twisted”!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki