Prihaja knjiga “John Wetton – An Extraordinary Life”

Rocket 88
0 54

John Wetton, eden najbolj markantnih in pečatnih glasbenikov v zgodovini rocka, ko govorimo o kombinaciji na moč markantnega vokala in odličnega basiranja, bo upodobljen v novi knjigi z naslovom “John Wetton – An Extraordinary Life”, ki bo izšla pri založbi Rocket 88 v drugi polovici letošnjega leta.

Knjiga v trdi vezavi, bo obsegala 252 strani. Njen avtor je britanski novinar Nick Shilton, ki je delo ustvaril na podlagi pričevanj okoli sedemdesetih glasbenikov in ljudi, ki so bili blizu Johnu Wettonu ter sodelovali z njim. Vse od časov, ko je obiskoval šolo pa skozi čase, ko je glasbeno zaslovel začenši s Family, pa King Crimson, Uriah Heep, Wishbone Ash, Roxy Music, U. K., Asia, nadalje s samostojno kariero, kot tudi kasnejših navezavah znotraj projektov s kolegom Geoffom Downesom. O življenju in delu Wettona so poleg članov družine razpredali ikonski glasbeniki progresivnega rocka, kot mdr. Steve Howe, Phil Manzanera, Bill Bruford, Robert Fripp, Carl Palmer, Rick Wakeman, Mick Box, Dave Kilminster in Geoff Downes.

“Rad je imel hitre avtomobile, dobro hrano, navijal je za ‘Ramse’ (za tiste, ki ne sledite nogometu gre za klub Derby County), gledal je filme, bral knjige, reševal križanke, spremljal šport, se učil jezikov, privlačila ga je klasična glasba – skratka vse, kar bi stimuliralo njegova um in domišljijo, da bi v skladanju njegove glasbe in pisanju besedil, doseglo največji učinek”, pravi med drugim njegov dolgoletni glasbeni tovariš Geoff Downes v videu, ki ga lahko do konca pogledate spodaj.

Pri obisku spletne strani založbe Rocket88 se lahko registrirate in knjigo prednaročite. Obenem postanete deležni raznolike ponudbe z mamljivimi popusti, obenem pa se lahko vpišete z imenom in priimkom, ki bo natisnjeno na eni izmed platnic prihajajoče biografske knjige o Johnu Wettonu.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki