Queen se spominjajo Live Aida

Queen - Live Aid by Neal Preston
0 176

Queen so se v svojem zadnjem “videocastu” ‘The Greatest’ spomnili legendarnega nastopa na koncertu Live Aid. Le-ta se je zgodil 13. julija 1985, pod taktirko Boomtown Rats pevca Boba Geldofa in frontmana Ultravox Midgeja Ure. Koncert, katerega namen je bil opozoriti in zbirati denarno pomoč prizadetim za neznansko lakoto v Etiopiji, se je istočasno odvijal v Londonu in Philadelphiji.

Queen so v samo enaindvajsetih minutah, pred svetovno javnostjo 1.9 milijarde poslušalcev in gledalcev, odigrali enega najboljših koncertnih nastopov vseh časov. “Imeli smo nefer prednost, saj smo že igrali na koncertnih stadionih,” se spominja Brian May. “Še posebej Freddie, se je naučil, na nek magični način povezati s prav vsakim obiskovalcem ogromnega nogometnega stadiona in prav vsakemu je dajal občutek, da sta v kontaktu med seboj.”

“Spominjam se, ko sem pogledal gor in zagledal, kako je celoten prostor složno ponorel,” je dodal Roger Taylor, “in pomislil sem, ‘oh, tole nam gre pa odlično.'”

“Zdelo se je, kot da bi vsi glasbeniki v zaodrju zaslišali pasjo piščal,” se spominja komentator in pisec Paul Gambaccini, “in se njihoveglave zasukale v spoznanju, ‘da jim kradejo šov.'”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki