Sólstafir in Vreid s skupnim live stream koncertom

0 52

Islandski atmosferiki Sólstafir in norveški sognametalci Vreid so združili moči za enkraten dogodek. 15. oktobra bodo namreč preko live-streama popeljali gledalce iz njihovih dnevnih sob med dih-jemajoče gore dežel, iz katerih prihajajo. Ogled bo mogoč brezplačno, sprejemajo pa seveda prostovoljne donacije. Koncert se bo odvijal ob 21ih po našem času preko Youtube kanala Seasons of Mist, v klepetalnici pa bodo sodelovali tudi člani obeh skupin.

Projekt ACROSS je kinematično doživetje, ki bo združil dvoje unikatnih ustvarjalcev, ki bodo razkrili svojo kulturno identiteto, obenem pa sezidali most preko morja med fjordoma. Spekatkularni prizori gore Storehogen nad domačim krajem Vreid, norveškim Sogndalom, ter gore Hellisheiði pod katero prebivajo islandci Sólfastir, bodo kulisa temu enkratnem 90-minut dolgemu dogodku.

Vodja Sólstafir, Aðalbjörn Tryggvason , komentira: “Igrati glasbo v živo sredi horizontalnega dežja na z mahom prekriti lavi. Želeli so nekaj islandskega. Mislim, da ne more biti bolj islandsko kot tako.”

Vreid basist in tekstopisec Jarle Kvåle dodaja: “Zgodbi Sólstafir in Vreid sta dve vzporedni zgodbi s severa. V tem čudnem svetu so se naše poti prekrižale na večih dogodkih, tokrat pa so se zlile v nekaj novega. To bo naš tretji live stream in na nek način tudi konec triologije za nas. Tokrat smo nastop posneli v za nas zelo posebnem kraju, verjetno najveličastnejšem in ikoničnem kraju našega ljubljenega doma, regije Sogn. Pridružite se nam na “poti v gore”.”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki