Reb Beach (Whitesnake, Winger) najavlja “A View From the Inside” album

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 127

 

Reb Beach, kitarski virtuoz in kitarist zasedb Whitesnake in Winger, bo 6. 11. 2020 pri založbi Frontiers Music Srl. izdal svoj novi studijski album z naslovom “A View From The Inside”. Spodaj lahko že prisluhnete prvemu singlu in video za skladbo”Infinito 1122″, ki bo uvrščena na prihajajoči in novi (vse-instrumentalni) album tega sicer svetovno cenjenega ‘kitarskega mitraljezca’.

Beach velja za originalnega ustanovnega člana mega hard rock zvezd iz osemdesetih in devetdesetih Winger, sicer pa je zadnjih 17 let redni del članstva hard rock legend Whitesnake. Znan je tudi po sodelovanju z Dokken, Alice Cooperjem in Night Ranger, nedavna pa je v družbi Jeffa Pilsona (Foreigner), Matta Starra (Mr. Big) ni Robina McAuleya (MSG) formiral zasedbo Black Swan, ki je v prvi polovici letošnjega leta izdala svoj studijski prvenec.

Reb šteje med svoje vzornike med drugim skupini Montrose in Aerosmith, kar pa se navdihovanja nad igranjem kitare tiče, pa se je od nekdaj navduševal nad glasbeniki, ki sodijo v sfere progresivnega rocka in tudi jazz glasbe, kot so: Allan Holdsworth, Steve Morse in Larry Carlton. Reb Beach je v karieri sodeloval z velikimi imeni rocka in rolla, kot so: Eric Clapton, Bob Dylan, Roger Daltrey, Chaka Kahn, Howard Jones ni Twisted Sister.

Reb Beach je debitiral v vlogi samostojnega izvajalca leta 2002, ko je izšel njegov album “Masquerade”.

Reb Beach je sodeloval na sledečih Whitesnake albumih: “Good To Be Bad”, “Forevermore”, “The Purple Album” in “Flesh & Blood”. Vpisal se je tudi na pet koncertnih albumov skupine.

Seznam skladb na albumu “A View From The Inside” je sledeč:
01. Black Magic
02. Little Robots
03. Aurora Borealis
04. Infinito 1122
05. Attack Of The Massive
06. The Way Home
07. Whiplash
08. Hawkdance
09. Cutting Loose
10. Sea Of Tranquility

Ekipa glasbenikov, ki je posnela album:
Reb Beach – kitara, bas kitara na skladbah št. 4 in 9, klaviature na skladbah 4, 6 in 11, godalni aranžmaji na skladbi št. 10
David Throckmorton – bobni (vse skladbe z izjemo št. 6)
Robert Langley – bobni na skladbi št. 6
Michele Luppi – klavir na skladbah 3 in 10
Phillip Bynoe – bas kitara na skladbah št. 1, 2, 3, 8, 10 in 11
John Hall – bas kitara na skladbah št. 5, 6 in 7
Paul Brown – klaviature na skladbah št. 1, 2, 5 in 7


Reb Beach – Infinito 1122 (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki