Red Kite predstavljajo single in video “Astrology (The One True Science)”

foto: Kristian Haug (2021)
0 26

Red Kite, norveška super jazz rock fusion skupina, predstavlja novi single in video za skladbo Astrology (The One True Science), ki jo lahko preverite spodaj.

Novi single izhaja iz prihajaojčega novega studijskega albuma kvarteta z nazivom “Apophenian Bliss”, ki izide prav na jutrišnji petek, 19. 11. 2021, pri založbi RareNoise Records.

Pri Red Kite sodelujejo v kompaniji člani nekaterih najbolj cenjenih in znanih norveških progresivnorockovskih zasedb vključno z Elephant 9, Shining, Grand General in Bushman’s Revenge. Album “Apophenian Bliss” bo nasledil istoimesnki studijski prvenec skupine Red Kite, ki je izšel leta 2019.

“Dozdeva se mi da je naša zgodba, tako kot to velja za vse, pandemija,” pravi bobnar skupine Torstein Lofthus: “Na našo prvo pravo turnejo smo se odpravili 11. 3. 2020 na kateri nam je uspelo odigrati vsega en pravi koncert, potem pa je cela Norveška naslednji dan popolnoma ugasnila. Sledila je sprememba vseh naših načrtov.”

“Pisanja novega materiala sem se lotil v upanju, da bo ostalim članom vsaj kolikor toliko všečen,” opisuje proces nastanka novega Red Kite albuma kitarist skupine Even Elte Hermansen in dodaja: “Uspelo se nam je na hitro sestati, kjer smo se uigravali. Ko se je pač za to izkazala priložnost. In teh ni bilo veliko. Enkrat ali dvakrat smo se sestali v začetku letošnje jeseni in to je bilo to. Med seboj smo delili nekaj vojnih zgodbic, izmenjali kup smeha, se ustalili na nekaj zelo prikupnih ‘groove’ vibracijah novih glasbenih trenutkov. Do zadnjega trenutka ni bilo jasno ali bomo lahko prišli sploh do studia. O vsem je odločala korona. Do studia v mestu Halden se nam je uspelo prebiti. Tam smo preživeli dva dneva. Album je bil posnet.”

“K sreči vlada med nami močna kemija, na glasbeni, kot tudi osebni ravni,” dodaja Torstein Lofthus: “Glasba skupine Red Kite se močno opira na improviziranje, skupaj pa združujemo glasove individualne ravni v večje glasbeno telo.”

Album “Apophenian Bliss” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “Apophenian Bliss” se glasi:
1. Astrology (The One True Science)
2. This Immortal Coil
3. Apophenia
4. Red Kite Flight
5. Morrasol
6. Sleep Tight

Red Kite so:
Even Helte Hermansen – bariton kitara
Trond Frønes – bas kitara
Bernt André Moen – Rhodes (električni klavir)
Torstein Lofthus – bobni, tolkala


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki