Reed Mullin (Corrosion of Conformity) 12.02.1966 – 27.01.2020

0 169

Reed Mullin, bobnar zasedbe Corrosion Of Conformity, je preminil včeraj v 54. letu starosti.

Člani skupine Corrosion Of Conformity so ob tem na družabnih omrežjih zapisali: “Reed, s težkimi srci se poslavljamo od tebe prijatelj, brat in pionir. Tvoji družini, prijateljem in oboževalcem, ki te bodo pogrešali, izrekamo ob tem iskreno sožalje.”

Reed Mullin, ki velja skupaj s kitaristom Woodyjem Weathermanom in basistom Mikeom Deanom, za soustanovitelja skupine Corrosion Of Conformity leta 1982 (ti so sprva veljali za hardcore punk skupino), je v preteklih štirih letih zavoljo šibkega zdravja moral veliko koncertov skupine izpustiti. Mullin je imel zadnje čase z zdravjem nenehne in številne zaplete, med drugim tudi epileptični napad povezan z uživanjem alkohola (v juniju 2016).

Na koncertih je nadomeščal Mullina, ki so mu bila vrata v skupini, tudi v času okrevanja vselej odprta, John Green, sicer Anglež, doma iz Manchestra. Ta je prej sodeloval s skupino kot njen “roadie”.

Corrosion Of Conformity so svoj zadnji album “No Cross On Crown” izdali leta 2018. Gre za prvi studijski izdelek skupine na katerem je po več ko dekadi prevzel vlogo vodilnega vokalista/kitarista znova Pepper Keenan.

Leta 2014, je Reed Mullin skupaj s Corrosion Of Conformity tovarišem Mikeom Deanom in My Ruin kitaristom Mickom Murphyjem, soustanovil hardcore punk superskupino Teenage Time Killers. Preostali člani, ki so sodelovali poleg so bili med drugim še: Dave Grohl (Foo Fighters), Randy Blythe (Lamb Of God), Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Brian Baker (Bad Religion), Nick Oliveri (ex-Queen Of The Stone Age). Teenage Time Killers so sklenili pogodbo z založbo Rise Records, pri kateri je 28.07.2015, izšel Teenage Time Killers prvenec “Greatest Hits Vol. 1”.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki