Revocation predstavljajo video in single “Nihilistic Violence”

foto: Alex Morgan 2022
0 47

Revocation, vzpenjajoči se ameriški tehnični death in thrash metalci, so 9. 9. 2022, pri založbi Metal Blade Records izdali nov studijski album “Netherheaven”, ki je nasledil predhodnika “The Outer Ones” iz leta 2018. Album je izšel pri založbi Metal Blade Records. Na dan izida so Revocation v družbi Krisiun, Alluvial in Inoculation odrinili na severnoameriško koncertno turnejo, ki poteka med 9. 9. 2022 in 16. 10. 2022. Vse to pa so pospremili z izidom še enega singla in uradnega video za skladbo Nihilistic Violence, ki ga lahko preverite spodaj.

Na novem albumu obračunavajo Revocation z naraščajočim krščanskim ekstremizmom v ZDA. O tem pričata tudi prvi single za skladbo Diabolical Majesty ter za njim Re-Crucified, v katerem se v vlogi posebnih gostov pojavljata pokojni vokalist zasedbe The Black Dahlia Murder Trevor Strnad ter pošastni Cannibal Corpse ‘growler’ George ‘Corpsegrinder’ Fisher. Oba singla sta opremljena z videoma. Preverite ju lahko spodaj.

Album “Netherheaven” je pričel nastajati v času po izidu albuma “The Outer Ones”. Devet novih skladb je v celoti skomponiral kitarist in vokalist skupine Revocation David Davidson, ki je v tem obdobju našel navdih nad likom herojev oltarja ekstremno-tehnične metalske izbrušenosti, kot mdr. Luc Lemay (Gorguts), Chuck Schuldiner (Death) in Marty Friedman (Megadeth), obenem pa je svoj čas posvetil tudi poslušanju čislanih jazz kitaristov Wesa Montgomeryja ter Kurta Rosenwinkla. V vmesnem času, ko je kitarist ustvaril serijo ubijalskih fraz novega albuma ter sprašil zanj absolutno nore solaže, je virtuoz sedem-strunske kitare izdatno izpopolnjeval tehniko igranja, študiral teorijo in poučeval druge igranja kitare.

David Davidson je sam produciral novi Revocation album, v svojem novo zgrajenem HeatWave studiu. Zaključni miks in masterizacijo zvoka na albumu je opravil znameniti švedski zvočni inženir Jens Bogren (mdr. Opeth, Kreator) v studiu Fascination Street.

Seznam skladb na albumu “Netherheaven”, ki ga lahko že naročite, se glasi:
1. Diabolical Majesty
2. Lessons in Occult Theft
3. Nihilistic Violence
4. Strange and Eternal
5. Galleries of Morbid Artistry
6. The 9th Chasm
7. Godforsaken
8. The Intervening Abyss of Untold Aeons
9. Re-Crucified [feat. Trevor Strnad (The Black Dahlia Murder) and George ‘Corpsegrinder’ Fisher (Cannibal Corpse)]

Revocation so:
David Davidson – kitara, vokal
Brett Bamberger – bas kitara, vokal
Ash Pearson – bobni

Več o Revocation:
https://www.metalblade.com/revocation
http://www.revocationband.com
https://www.facebook.com/Revocation
https://twitter.com/revocation
https://www.youtube.com/user/OfficialRevocation


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki