Revolution Saints: Rise

0 100

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 24.01.2020
Produkcija: Alessandro Del Vecchio
Dolžina albuma: 47.12 min
Zvrst: Melodic Rock / AOR
Ocena: 8.5 / 10


Kaj poreči na novi album super rock formacije Revolution Saints, za katero stojijo basist Jack Blades (ex- Damn Yankees, Night Ranger), kitarist Doug Aldrich (ex-Whitesnake, ex-DIO, The Dead Daisies, Burning Rain) in bobnar/vokalist Deen Castronovo (ex-Journey, ex-Bad English, The Dead Daisies)? Pričakovan paket vročih enajstih novih točk z močno opornico na zapuščini west coast AOR glasbe osemdesetih.

Ker gre za tri silno izkušene rock’n’roll mačke, z enormno kilometrino, izkušnjami ter nad vsem izjemnimi talenti, kar jih uvršča med svetovno eminentne glasbenike svojega posla, je album »Rise« preprosto povedano, zelo spretno skomponiran in zvočno dovršen album. Da album najbolj potegne na melodičnost in bombastiko Journey, je odgovoren Deenov vokal, za katerega na trenutke resno pomisliš, da poje glavne vokale sam presvetli Steve Perry. Torej vokalna barva in samo polaganje vodilnih napevov, vleče preko albuma nenehno vsaj kanček na Journey,  s to razliko da je produkcija povsem drugačna, kot sta iz drugačnega testa, kot preostali dve tretjini ekipe, skvašena Jack Blades ter Doug Aldrich. Vsekakor dostavljajo svoje tudi ostali sodelujoči pri komponiranju materiala, v prvi vrsti izkušeni in cenjeni multi-instrumentalist (in po potrebi vokalist) Alessandro Del Vecchio, ki se je obenem pomujal tudi pri produkciji albuma, nadalje Dan Rossall (Passion), medtem ko sta izmed treh članov ekipe prevzela glavnino skladateljskega bremena nase Blades in Aldrich. Baladno Eyes of a Child, ki sklene album, sta skupaj napisala Blades in njegov Damn Yankees kolega Tommy Shaw (Styx).

Čeprav prispeva glavnino vodilnih vokalov Castronovo, je za razgibavanje materiala sodelovanje Bladesa pri vokalnih duetih (Higher) oziroma prevzemanju vodilnega vokala (Talk To Me), pravzaprav nujno. Glede na to, da je Blades pri Night Ranger eden vodilnih vokalistov in to mož z izredno dobrim vokalom, ki je zaščitna znamka prej omenjenih AOR/west coast legendah, izkoriščajo Revolution Saints za razgibavanje albuma, njegove vokalne sposobnosti, pravzaprav celo premalo.

Aldrich je znova osupljiv v solažah. Preprosto osupljiv. Najmanj »preprosto osupljiv«. Tako dober je. O tem kitaristu je bilo ogromno povedanega in ko opisuješ njegov doprinos v glasbi, ne glede ali gre za Whitesnake, The Dead Daisies, Burning Rain, pa tudi krajši postanek v Dio, se preprosto venomer ustaviš pri superlativih. Tudi tokrat ni nič drugače. Njegovo soliranje je poezija svoje sorte, obenem pa je z Bladesom prispeval nekaj izjemno prodornih in pečatnih kitarskih fraz, ki jih razganja od potentne ošiljenosti rockovskega pravoverja.

Kompozicije se razvijajo zelo predvidljivo in po recepturi starošolskega AOR/west coast principa, zato kakšnih posebnih glasbenih razodetij ne gre pričakovati, niti zahtevati. Iznajdljivost komponiranja je vse prisotna. Rešitve iz takšne šablone komponiranja, pa ne smejo odstopati. Nekaj je jasno. Vsem ljubiteljem melodičnega rocka, bo album »Rise« več kot pisan na kožo. Odigran, skomponiran in sproduciran je na izjemno visokem nivoju ter tako dosega veliko kvaliteto. Kaj drugega ob tako zvenečih imenih, ki stojijo za imenom Revolution Saints, niti ni šlo pričakovati. Po dveh visoko kakovostnih albumih, prihaja tako tretji, ki to kakovost zadržuje. Vsekakor je znova poleg veliko rutine, kar ne preseneča, vendar pa karizmatični trio ne skopari s strastnim pristopanjem do eksekucije, kar vdihuje točkam, navkljub preverjeni šabloni komponiranja, znova svojevrstno kemijo in prepoznan pomp teater. Nekaj na kar so nas ti trije glasbeniki do tega dne že dodobra navadili. Ljubitelji takšnega glasbenega sloga, bodo znova več kot navdušeni.

avtor: Aleš Podbrežnik


Seznam skladb:
1. When The Heartache Has Gone
2. Price We Pay
3. Rise
4. Coming Home
5. Closer
6. Higher
7. Talk To Me
8. It’s Not The End (It’s Just The Beginning)
9. Million Miles
10. Win Or Lose
11. Eyes Of A Child

Zasedba:
Deen Castronovo – vokal, bobni
Jack Blades – bas kitara, spremljevalni vokal 
Doug Aldrich – kitara

Sodelujoči glasbeniki:
Alessandro Del Vecchio – klaviature, spremljevalni vokal
Lunakaire – gostujoči vokal na “Talk to Me”

Revolution Saints – Price We Pay (uradni video)
Revolution Saints – Closer (besedilni video)
Revolution Saints – When the Heartache Has Gone (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki