Riverside predstavljajo video in single “Friend Or Foe?”

foto: Tomasz Pulsakowski 2022
0 57

Riverside, imenitni poljski progresivni rockerji, se 20. 1. 2023 vračajo z novim studijskim albumom “ID.Entity”, ki bo izšel pri nemški založbi Insideout Music. Po prvem singlu za skladbo I’m Done With You ter drugem za skladbo Self-Aware, je spodaj na voljo še tretji single s prihjajaočega albuma za skladbo Friend Or Foe?, ki ga spremlja tudi pravi glasbeni video.

“ID.Identiy” je skupno osmi studijski album skupine in naslednik v letu 2018 izdanega predhodnika “Wasteland” (2018, RockLine recenzija), ki je v tednu dni po izidu zasedel sledeča mesta na glasbenih lestvicah Evrope: Nemčija 13. mesto, Švica 23. mesto, Nizozemska 28. mesto, Finska 30. mesto, Avstrija 39. mesto, Češka Republika 59. mesto, Velika Britanija 83. mesto in Francija 97. mesto. Pri tem ni treba posebej poudarjati, da so doma na Poljskem Riverside z albumom “Wasteland” zasedli prvo mesto tamkajšnje glasbene lestvice.

Novi album “ID.Entity” poseduje karakterističen zvok skupine Riverside v prenovljenem in nadgrajenem formatu razvoja dinamike, ki jo znova spremlja specifična atmosfera, značilna za ta kvartet. Album, ki ga je osebno produciral vokalist, basist in glavni komponist skupine Mariusz Duda, masteriziral pa Robert Szydło, je bil posnet v dveh studiih, in sicer: The Boogie Town Studio v mestu Otwock ob sodelovanju z Pawełom Marciniakom ter varšavskem studiu Serakos Studio, kjer sta z Mariuszem znova sodelovala Magda in Robert Srzedniccy. Z albumom “ID.Entity” obhaja skupina tudi tretjo dekado svojega nepretrganega delovanja v ustvarjanju imenitnih studijskih izdelkov zvočnega in slogovnega unikuma.

Album bo dostopen v različnih formatih: količinsko omejeni 2CD+Blu-ray ‘artbook’, količinsko omejeni 2CD ‘mediabook’, standardni CD ‘jewelcase’, črni dvojni vinil, količinsko omejeni oranžni dvojni vinil ter kot digitalni album in digitalni ‘deluxe’ album.

Album “ID.Identity” lahko že prednaročite.

Video za single I’m Done With You je režiral in animiral Thomas Hicks.

Znan je seznam skladb na novem Riverside albumu “ID.Identity”:
1. Friend or Foe? (7:29)
2. Landmine Blast (00:50)
3. Big Tech Brother (7:24)
4. Post-Truth (5:37)
5. The Place Where I Belong (13:16)
6. I’m Done With You (5:52)
7. Self-Aware (8:43)

Riverside so:
Mariusz Duda – vokal, bas kitara
Piotr Kozieradzki – bobni
Michał Łapaj – klaviature in Hammond orgle
Maciej Meller – kitara


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki