Saxon predstavljajo video in single “Remember The Fallen”!

Silver Lining Music 2021
0 104

Saxon, britanske legende heavy metala, bodo 4. 2. 2022 pri založbi Silver Lining Music izdali nov studijski album z naslovom “Carpe Diem”. Spodaj je na drugi single za skladbo albuma Remember The Fallen, ki ga spremlja tudi video.

Album “Carpe Diem” je produciral Andy Sneap (mdr. Exodus, Accept, Judas Priest) v Backstage Recording Studios, v britanski pokrajini Derbyshire, družbo pa mu je pri tem delal vokalist skupine Saxon, eden in edini Peter Rodney ‘Biff’ Byford. Sneap je prevzel na pleča tudi miks in masterizacijo albuma.

Za Saxon sta vihravi dve leti, ki ju je skupina preživela, ko je spravljala skupaj novi album.

Biff komentira situacijo takole: “Za nami sta dve težki leti. Najprej sem doživel dva srčna infarkta. Bilo je v septembru 2019. Dva ali tri mesece kasneje je udaril kovid. K sreči smo pričeli s pisanjem in snemanjem albuma že prej. Bobne smo še uspeli v celoti posneti v Nemčiji, kitare pa smo snemali na več različnih lokacijah. Veliko materiala sem napisal medtem, ko sem ležal v bolnišnični postelji. Tokrat smo za pisanje in aranžiranje posameznih idej, ki so prihajale s strani vseh članov skupine porabili mnogo več časa, kot sicer. Menim, da je novi album zelo intenziven. Zelo verjetno je ta intenziteta rezultat frustracij s katerimi smo se soočali v času kovid obdobja, ko nimaš možnosti da bi počel stvari, ki jih sicer želiš početi.”

Album “Carpe Diem” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Carpe Diem” se glasi:
1. Carpe Diem (Seize the Day)
2. Age of Steam
3. The Pilgrimage
4. Dambusters
5. Remember the Fallen
6. Super Nova
7. Lady In Gray
8. All for One
9. Black is the Night
10. Living On the Limit

Saxon so novi album posneli v sledeči postavi:
Biff Byford – vokal
Paul Quinn – kitara
Nigel Glockler – bobni
Doug Scarratt – kitara
Nibbs Carter – bas kitara

Spremljevalne vokale je prispeval Biffov sin Seb Byford.

Saxon so konec lanskega marca pri založbi Silver Lining Music, izdali album priredb z nazivom “Inspirations” – RockLine recenzija.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki