Scorpions naposled objavili tudi video novega singla “Peacemaker”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 78

Scorpions so, po izidu singla Peacemakear 4. 11. 2021, izdali tudi spremljajoči glasbeni video, ki ga lahko preverite spodaj.

Peacemaker je prvi single s prihajajočega novega studijskega albuma “Rock Believer”. Izid devetnajstega studijskega albuma skupine je po novem napovedan za 25 .2. 2022 in je tako terminsko zamaknjen za 14 dni (originalni datum izida je bil nastavljen za 11. 2. 2021). Naslovnica novega albuma je na voljo spodaj.

Za režijo videa sta poskrbela Joern Heitmann in Hinrich Pflug iz studia Katapult Filmproduktion.

Za album “Rock Believer”, ki bo prvi za Scorpions po letu 2015, ko je izšel “Return To Forever”, je vokalist skupine Klaus Meine dejal, da se z njim skupna vrača k vibraciji svojih klasičnih albumov, kot so: “Blackout”, “Love At First Sting” in/ali “Lovedrive”.  Pri pisanju albuma skupina ni vključevala ‘zunanjih sodelavcev’, album pa je večinoma avtorsko delo Rudolfa Schenkerja in Klausa Meineja.

Meine pravi: “Album smo posneli po principu koncertnega nastopa. Skupaj in v isti sobi, tako kot je to veljalo v osemdesetih.”

Rock Believer je bil večinoma posnet v studiu Peppermint Park, v nemškem Hannovru, miks pa je skupina opravila v legendarnem Hansa studiu, v Berlinu.

Svetovna turneja v prid podpori albuma “Rock Believer” se bo začela v ameriškem Las Vegasu marca 2022, kjer bodo Scorpions zaigrali kar devet zaporednih nastopov na prizorišču Zappos Theater. Evropski termini se pričnejo z nastopom skupine 10. 5. 2022 v portugalski Lizboni in se sklenejo 2. 7. 2022 v francoskem Clermont-Ferrandu. Na izbranih terminih bo odpiral koncertne večere za Scorpions Wolfgang Van Halen s svojo skupino.

Na gornji fotografiji: Scorpions med nastopom 1. 8. 2014 v sklopu graškega festivala See Rock (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki