Silent Skies – projekt članov Redemption in Evergrey, predstavlja “Solitude” video!

AFM RECORDS 2020
0 89

Silent Skies je novi projekt, ki je stopil pod okrilje nemške založbe AFM Records in za katerim stojita dva člana progresivnometalskih prvakov Redemption. To sta klaviaturist Vikram Shankar in pevec Tom S. Englund, ki sicer že vrsto let poveljuje cenjenim melanholičnim skandinavskim progmetalcem Evergrey.

Duo je tako v petek 18. 9. 2020 predstavil prvi single in video in sicer za melanholično, otožno in tenkočutno baladno stvaritev “Solitude”, ki jo vodita znova le klavir in Englundov nezanemarljiv, markantni koprneči vokal. Video lahko preverite spodaj.

Že v lanskem decembru je duo Silent Skies predstavil svoj prvi single in video za skladbo “Horizons” in tako začrtal glasbeno usmeritev. Tudi to skladbo lahko preverite spodaj.

Shankar in Englund sta prekrižala poti potem, ko je Englund na you Tubeu prisluhnil eni izmed Shankarjevih predelav glasbe za film. Englund ob tem ni skrival navdušenja in stopil v kontakt s Shankarjem. Tako se je začela zgodnba o Silent Skies. Naj omenimo še to, daje prav Englund pripeljal k Redemption tudi Shankarja.

Video za skladbo Solitude je posnel, režiral Patrik Ullaeus, ki je poskrbel tudi za post-produkcijo. Zvok je produciral, miksal in masteriziral Christer-André Cederberg.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki