Silver Bullet predstavljajo single in video “Creatures Of The Night”

foto: Pierre-Alain D./3mmi Design 2022
0 107

Silver Bullet, finski melodični metalci, ki jih kritiki tretirajo kot enega najbolj obetavnih novih bendov znotraj omenjene žanrske oznake, bodo 20. 1. 2023 izdali svoj tretji studijski album “Shadowfall”. Za izid albuma bo poskrbela založba Reaper Entertainment.

Spodaj lahko preverite tretji single z novega albuma za skladbo Creatures Of The Night, ki je od 6. 1. 2023 dalje že dostopen na vseh večjih digitalnih platformah. Single je opremljen tudi z uradnim besedilnim videom. 

Zametki skupine Silver Bullet segajo v leto 2008, ko je bila ustanovljena skupina z imenom Dirge Eternal. Ekipo sta zapolnila še bivši Dreamtale vokalist Nils Nordling in nekdanji Turisas basist Hannes Horma, zasedba pa je tako uspela posneti in izdali studijski prvenec “Screamworks”, ki je ugledal luč sveta leta 2016. Po uspešni seriji odigranih koncertov, so se Finci vrnili v studio in leta 2019 posneli svoj drugi studijski album “Mooncult”, ki je bil podprt z dodatnimi orkestraciji, s čimer je njihov metal dobil konotacijo simfoničnosti. Z novim pevcem Brunom Proveschijem na krovu, so se Silver Bullet prelevili v pravo metalsko pošast in osvojili odre festivalov kot mdr. Rockfest, Saarihelvetti in Metal Capital Festival, kar jim je prineslo še večjo mero mednarodne prepoznavnosti.

Tako je privekal na svet “Shadowfall” za katerega pravi skupina da je do tega dne njen najbolj konsistenten album, obenem pa so Silver Bullet obelodanili 31. novih koncertov po Evropi in na finskem oziroma odpravo na novo turnejo “Over The Armageddon”.

Med drugim nastopijo 6. 2. 2023 v družbi Twilight Force in Secret Sphere v Ljubljanskem Orto Baru.

Seznam skladb na albumu “Shadowfall” se glasi:
1. Overture To Armageddon
2. Shadow Of A Curse
3. The Ones To Fall
4. Creatures Of The Night
5. Soul Reaver
6. …And Then Comes Oblivion
7. Nighthunter
8. Dusk Of Dawn
9. Falling Dawn
10. The Thirteen Nails

Silver Bullet so:
Bruno Proveschi – vokal
Hannes Horma – kitara, spremljevalni vokal
Henri Asikainen – kitara, spremljevalni vokal
Ossi Elonen – bas kitara, spremljevalni vokal
Patrik Albrecht – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki