Simon Collins predstavlja single “Living In Silence”

foto: ALEŠ PODBREŽMIK 2013
0 43

Simon Collins, nekdanji član progresivnorockovske formacije Sound Of Contact in sin slovitega Phila Collinsa, je včeraj 4. 9. 2020 pri italijanski založbi Frontiers Music Srl izdal  svoj samostojni studijski album “Becoming Human”.

Simon Collins je sredi letošnjega julija že predstavil prvi single in video za naslovno skladbo novega albuma, avgusta pa single za še eno novo skladbo “The Universe Inside Of Me”. Sedaj je na razpolago še tretji single in sicer za skladbo “Living In Silence”, ki ga lahko preverite spodaj.

Na novem Collinsovem solo albumu bodo s Simonom sodelovali njegov pajdaš iz Sound Of Contact časov in kitarist Kelly Avril Nordstrum, basist Gaz Williams (Karl Hyde, Charlotte Church) in kitarist Robin Boult (Fish, Howard Jones).

“Veliko časa sem potreboval, ko sem razmišljal o tematiki tega albuma,” pravi Simon in dodaja, “celo sama produkcija je šla skozi pravi mikro krog življenja. V šolah nas učijo da postanemo skozi čas duhovna bitja. Sam verjamem prav nasprotno, da smo že v iztočnici duhovna bitja, ki se učimo postati človek.”

“Telo tega dela reflektira globoko, divjo in drzno avanturo preživetja in evolucijo zvoka. ‘Zvočna krajina’ odkriva progresivnost fuzije elektronskih in rockovskih vplivov, skozi medsebojna združevanja in množenja več glasbenih slogov, med katerimi se nenehno odpira prostor kreacije atmosferičnih in ambientalnih vzdušij. Ob prijemih progresivno-popovskega pristopa komponiranja, ki tako ustvarja futuristično zveneč progresivnorockovski album,” še dodaja Simon Collins.

Collins, ki na albumu odpira globoka vprašanja o astronomiji, kozmologiji in kvantni fiziki, na njem igra bobne, klaviature in seveda prispeva vodilni vokal!

“Becoming Human” bo tako četrti samostojni studijski album Simona Collinsa. Pred tem so izšli: “All Of Who You Are” (2000), “Time For Truth” (2005) in “U-Catastrophe” (2008). Sound Of Contact so izdali svoj edini studijski album “Dimensionaut” leta 2013.

Seznam skladb na albumu “Becoming Human”:
1. Into The Fray
2. Becoming Human
3. The Universe Inside Of Me
4. Man Made Man
5. This Is The Time
6. Thoughts Become Matter
7. I Will Be Waiting
8. No Love
9. Living In Silence
10. 40 Years
11. So Real
12. Dead Ends

Zasedba:
Simon Collins – vokal, bobni, klaviature
Robbie Bronnimann – klaviature, programiranje, oblikovanje zvoka
Gaz Williams – bas kitara
Kelly Avril Nordstrom – električne & akustične kitare
Robin Boult – električne & akustične kitare

Na fotografiji zgoraj: Simon Collins med nastopom Sound Of Contact, dne 14. 5. 2013, v dunajskem klubu Szene (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta na katerem so ob Sound Of Contact nastopili še: Spock’s Beard (glavni nosilec), Beardfish in domačini conXious, lahko preberete TUKAJ!


Simon Collins – Living In Silence (uradni zvočni nosliec)
Simon Collins – “Becoming Human” (uradni video)
Simon Collins – “The Universe Inside Me (uradni zvočno nosilec)
Simon Collins – Becoming Human (naslocnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki