Steve Hackett & Djabe napovedujejo nov skupni koncertni album!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 22

Steve Hackett bo s svojimi dolgoletnimi madžarskimi jazz rock fusion tovariši Djabe poskrbel v letošnjem letu še za en skupni koncertni album. Ta se bo imenoval “Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues”. Izšel bo pri založbi Esoteric Recordings 28. 5. 2021.

Djabe so, kot omenjeno madžarski jazz rock kvintet, s katerimi Steve Hackett, sicer nekdanji kitarist progresivnih rock ikon Genesis, občasno nastopa in snema albume. Doslej je tovrstna naveza poskrbela za sledeče skupne albume: “Sipi Emlékkoncert – Sipi Benefit Concert” (2009), “In the Footsteps Of Attila And Genghis” (2011), “Summer Storms & Rocking Rivers” (2013), “Live in Blue” (2014), “Life Is A Journey (The Sardinia Tapes)” (2017), “It Is Never the Same Twice” (2018)  in “The Magic Stage” (2020).

Material na prihajajočem novem albumu je bil pretežno posnet v madžarskem kraju Nyiregyhaza, 3. avgusta 2019. Koncert bo zastopan kot dvojni CD in DVD. Vseboval bo priredbe Genesis izvirnikov Hairless Heart, Firth Of Firth in Loss Endos ter Hackettovo Last Train To Istanbul, kot tudi avtorski material zasedbe Djabe.

“NTSC/Region Free DVD” bo vseboval kot dodatni material skladbi In That Quiet Earth in After Limoncello, ki izvirata iz skupnega junijskega nastopa 2018 v avstrijskem kraju St. Veit. a. d. Glan (pri Celovcu) ter izvedbo skladbe White Bears, ki izvira iz nastopa leta 2019 v ameriškem Washington DC-ju.

Kot je že znano je Hackett konec letošnjega januarja izdal novi (akustični) album z naslovom “Under A Mediterranean Sky (RockLine recenzija).

“Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues” lahko že prednaročite.

Na fotografiji: Steve Hackett & Djabe med koncertom 9. 6. 2018, v avstrijskem kraju St. Veit a. d. Glan in prizorišču Herzogburg (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki