Steve Hackett: Genesis Revisited Band & Orchestra – Live at the Royal Festival Hall

0 202

Datum izida: 25.10.2019
Založba: InsideOut Music
Produkcija: Steve Hackett
Dolžina: 114:32
Zvrst: progressive rock
Ocena: 9.5/10

»Live at the Royal Hall« je plod dolgoletnih ambicij legendarnega angleškega kitarskega velemojstra Stevea Hacketta, da bi posnel koncertni album v sodelovanju z orkestrom. Njegove večletne želje so se uresničile 5. oktobra 2018, ko je, skupaj s spremljevalnim bandom ter 41-članskim orkestrom, imenovanim Heart of England, pod dirigentsko taktirko Bradleya Thachuka, nastopil v prestižni londonski dvorani Royal Festival Hall. Posebna gosta v tem večeru sta bila Steveov brat John na flavti ter kitaristka/pevka Amanda Lehmann, sestra Steveove žene Jo. Amanda se je  izkazala v pevski vlogi na epu »Shadow of the Hierophant«.

Večina glasbenega opusa gospoda Hacketta na čelu s solo stvaritvami ter veličastno Genesis zapuščino, ki sodi med elito simfoničnega progresivnega rocka, je kot ustvarjena za orkester zato ni presenečenje, da je ta dvojni koncertni album, ki je bil plod prej omenjenega, enkratnega koncertnega dogodka, ko je Steve naposled uresničil svoj sanje, izpadel odlično.

Preizkušena ekipa v kateri se poleg Stevea nahaja imenitni pevec Nad Sylvan, klaviaturski genij Roger King, raznovrstni bobnar Gary O’Toole, ki je vnovič prevzel glavni vokal na Genesis zimzelenu »Blood On the Rooftops«, imenitni pihalist Rob Townsend in kultni švedski basist Jonas Reingold (The Flower Kings, Karmakanic), ki je na prejšnji turneji na basu zamenjal še bolj znamenitega rojaka in The Flower Kings pajdaša Roineja Stolta, se je odlično ujela z orkestrom, ki je dodatno obogatil posamezne simfonične aranžmaje Hackettovih solo standardov in Genesis zimzelenov.

Nabor izvedb je bil odlično razporejen med Genesis klasikami iz obdobja med 1971 in 1977 ter Steveovimi starejšimi (»The Steppes« in »Shadow of the Heirophant«) in novejšimi (»Out of the Body«, »Serpentine Song«, »El Nino«) solo standardi. Vrhunec tega izvrstnega koncertnega dokumenta nedvomno predstavlja njegov zaključni del s fenomenalnima verzijama Genesis superepov »Supper’s Ready« ter »The Musical Box«. Med posameznimi izvedbami je bilo dovolj trenutkov, da so posamezni glasbeniki lahko ‘izživeli’ svoje solo spretnosti na posameznih inštrumentih, medtem ko je Sylvan s svojim teatralnim in melodramatičnim petjem zopet dokazal, da je idealen glasovni hibrid Petra Gabriela in Phila Collinsa.

Vsi ljubitelji veličastnega Hackettovega glasbenega opusa, tako njegovih samostojnih stvaritev kot njegovih umetnin iz časov ustvarjanja z Genesis, bodo ob njegovem prvem koncertnem sodelovanju z orkestrom neznansko uživali. Kot že omenjeno, ni nobeno presenečenje, da je tovrstno sodelovanje izpadlo tako dobro, saj je bila večina Hackettovega glasbenega materiala že zdavnaj ‘zrela’ za koncertno ‘obdelavo’, obenem pa se orkestralni aranžmaji in simfonični progresivni rock dopolnjujejo kot maslo in med.

Avtor recenzije: Peter Podbrežnik

 

Seznam skladb:
CD1
1. Dance On A Volcano (6:36)
2. Out Of The Body (2:31)
3. The Steppes (7:17)
4. Firth Of Fifth (10:45)
5. Dancing With The Moonlit Knight (8:33)
6. Acoustic Guitar Solo (0:20)
7. Blood On The Rooftops (5:54)
8. Shadow Of The Hierophant (11:27)

CD2
9. In That Quiet Earth (5:20)
10. Afterglow (4:24)
11. Serpentine Song (7:11)
12. El Niño (4:04)
13. Supper’s Ready (28:01)
14. The Musical Box (12:09)

Steve Hackett & Genesis Revisited Band:
Steve Hackett – kitara, spremljevalni vokal
Nad Sylvan – glavni vokal
Roger King – klaviature
Jonas Reingold (The Flower Kings) – bas kitara
Gary O’Toole – bobni, tolkala, spremljevalni vokal, glavni vokal na “Blood on the Rooftops”
Roger Townsend – saksofon

Gostujoči glasbeniki:
John Hackett – flavta
Amanda Lehmann – kitara, glavni vokal na “Shadow of the Hierophant”
41-članski Heart of England orkester pod vodstvom dirigenta Bradleya Thachuka

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki