Steve Hackett predstavlja koncertni video “A Tower Struck Down”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2023
0 33

Steve Hackett, kitarska legenda, ki se je proslavil s svojim glasbenim vizionarstvom, še zlasti pa kitarskimi inovacijami, že kot član ikonskih progresivnorockovskih titanov Genesis na vseh njihovih bistvenih albumih sedemdesetih let, napoveduje nov koncertni album “Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton”, ki bo izšel pri založbi Insidout Music, 15. 9. 2023.

Koncertni dokument je bil posnet v živo na britanskem delu njegove koncertne turneje iz leta 2022, ko je Hackett s svojo tovarišijo spremljevalnih glasbenikov nastopil v priobalnem angleškem mestu Brighton. Že sam naslov albuma namiguje, da je Hackett na tej turneji obhajal 50. obletnico izida Genesis albuma “Foxtrot”, ki ga je za to priložnost na vseh koncertih izvajal v celoti (velika favorita privržencev skupine Genesis Watcher Of The Skies in kolosalni ep Supper’s Ready, sta vsekakor vključena). Na tej turneji je Hackett izvajal v živo tudi klasike svoje solo kariere, kot so mdr. Ace Of Wands, Shadow Of The Hierophant, Every Day in Spectral Mornings ter točke aktualnega studijskega albuma “Surrender Of Silence”.

Spodaj lahko pogledate koncertni video izvedbe Hackettove “Voyage Of Acolyte” (1975) klasike A Tower Struck Down. Mojster Hackett je pred tem že predstavil koncertni video Genesis klasike Watcher Of The Skies. Za Koncertna videa je poskrbel Hackettov dolgoletni kompanjon Paul Green.

Novi koncertni dosežek glasbene legende bo dostopen v različnih formatih in ga je že mogoče prednaročiti.

Seznam skladb na albumu “Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton” je sledeč:
1. Intro / “Ace Of Wands
2. The Devil’s Cathedral
3. Spectral Mornings
4. Every Day
5. A Tower Struck Down
6. Basic Instincts
7. Camino Royale
8. Shadow Of The Hierophant
9. Watcher Of The Skies
10. Time Table
11. Get ‘Em Out By Friday
12. Can Utility And The Coastliners
13. Horizons
14. Supper’s Ready
15. Firth Of Fifth
16. Los Endos

Potem ko se je Hackettova evropska turneja na kateri izvaja cel “Foxtrot” album v živo pravkar sklenila, se oktobra podaja s svojo skupino onkraj luže, kjer bo nadaljeval s praznovanjem 50. obletnice omenjene Genesis klasike.

Steva Hacketta spremljajo na odru: Roger King (klaviature), Rob Townsend (pihala, klaviature, spremljevalni vokal), Nad Sylvan (vokal), Craig Blundell (bobni, tolkala) in Jonas Reingold (bas kitara), občasno pa se jim na odru v vlogi posebne gostje priključi še kitaristka in pevka Amanda Lehmann.

Na fotografiji: Steve Hackett med koncertnim nastopom 13. 7. 2023 v italijanski Palmanovi in tamkajšnjem prizorišču Piazza Grande (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Steve Hackett – “Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live In Brighton” (Insideout Music, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki