TesseracT predstavljajo single “The Grey”

foto: Andy Ford 2023
0 52

TesseracT, imenitni britanski progresivni metalci nove ere, ki so 1. 8. 2023 nastopili tudi na velenjskem Metaldays festivalu, napovedujejo izid novega studijskega albuma “War of Being”.

Album “War Of Being”, ki bo tako izšel 15. 9. 2023, pri založbi Kscope Records, bo skupno peti studijski album skupine. Gre za konceptualno delo, ki je po napovedih do tega dne najbolj ambiciozno zastavljen dosežek skupine. Tako v smislu izvedbene dinamike, kot tudi same zvočne estetike.

Zgodba na konceptualiziranem albumu se vrti okrog dveh karakterjev (ex in el), ki prebivata v deželi The Strangeland – to je svetu, ki odraža družbeno-gospodarsko stanje v sami državi.

Spodaj lahko preverite drugi single s prihajajočega novega studijskega albuma za skladbo The Grey. Skupina je 13. 7. 2023 napovedala novi album z enajstminutnim naslovnim progresivnometalskim epom, ki je opremljen tudi z uradnim glasbenim videom.

Na novem albumu obljubljajo TesseracT v glasbenem oziru mogočni pasijon grabežljivih vzdušij, strastno vokalno predstavo Daniela Tompkinsa ter trde kitarske fraze, ki dosegajo v neizprosni moči nivo rušilnosti atomske bombe. Vse tisto torej, kar neobhodno definira zvočni unikat glasbene substance skupine TesseracT.

Acle Kahney, Daniel Tompkins, Amos Williams, Jay Postones in James Monteith so novi album posneli v studiu Middle Farm, sredi britanskega otočja. Album je nastajal v koprodukciji in inženiranju skupine in Petra Milesa (Architects/Sylosis), poleg pa je sodelovala tudi Katherine Marsh iz zasedbe Choir Noir (Marillion). Pri dodatnem programiranju in produkcija sta asistirala skupini tudi Randy Slaugh in Forrester Savell (Karnivool). 

Album “War Of Being” bo izšel v različnih formatih in ga je že mogoče prednaročiti.

Znan je seznam skladb na albumu “War Of Being”:
1. Natural Disaster [6:06]
2. Echoes [5:46]
3. The Grey [6:07]
4. Legion [6:00]
5. Tender [4:37]
6. War Of Being [11:02]
7. Sirens [4:57]
8. Burden [6:34]
9. Sacrifice [9:34]

TesseracT so za prihodnje leto že objavili termine obsežne svetovne turneje. V oktobru 2023 krenejo na koncertna prizorišča Severne Amerike, pozimi 2024, pa se vrnejo na evropsko turnejo, kjer jim delata družbo skupini Intervals ter Alluvial. Na evropskem delu turneje se bodo Sloveniji najbliže zglasili 3. 2. 2024, ko nastopijo na Dunaju (povsem na dnu te novice lahko termine preverite na reklamnem letaku).

Več o TesseracT:
Uradna spletna stran: https://www.tesseractband.co.uk/
Facebook:    / tesseractband  
Twitter:    / tesseractband  
Instagram:    / tesseractband  
TikTok:    / tesseractband  


esseracT – “War Of Being” (Kscope Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki