Steve Howe (Yes) s samostojnim albumom “Love Is”

0 83

Steve Howe, velika kitara britanskih progresivnorockovskih veteranov Yes, bo 31.07.2020. pri založbi BMG Records izdal svoj novi studijski album z naslovom “Love Is”. To je prvi novi Howeov samostojni studijski dosežek, po vse-instrumentlanem albumu “Time”, ki je izšel leta 2011. Na novem albumu bo pet vokalnih in pet instrumentalnih skladb.

Album bo izšel v formatih CD in 180 gramski vinil.

Howe je na albumu “Love Is” prispeval vse kitare (električne in akustične, kot tudi “steel”), nadalje klaviature, tolkala, prav tako pa je na vseh instrumentalih odigral bas kitaro. Howe je prispeval tudi vodilni vokal na petih vokalnih skladbah, pri čemer je na teh prispeval bas kitaro aktualni Yes vokalist Jon Davison, ki na vokalnih skladbah opravlja vlogo spremljevalnega vokalista. Na albumu je bobne odigral Dylan Howe.

Album “Love Is” je nastajal mnogo let, na njem pa so zbrani najboljši komponistični in izvedbeni trenutki s strani Stevea Howea. Promocijsko besedilo navaja, da naj bi novi Howeov album sodil med izstopajoče artistične dosežke legendarnega kitarista. Skladba “Love Is A River” je osrednja kompozicija albuma. Je najdaljša skladba, z več modulacijami v danih teksturah, glavni motiv pa temelji na dvanajst strunski kitari in steel kitari.

Teme tega “zeleno naravnanega” albuma so: ljubezen (tudi tista univerzalna), lepota, ekologija, narava in čudoviti ljudje. See Me Through govori o tem da skušamo sprejemati življenje, ne da bi pri tem trošili odvečno energijo, obdani z ljudmi, ki ti na življenjski poti stojijo ob strani. Skladbo Imagination pa je Howe posvetil svoji vnukinji Zuni.

Album “Love Is” je napisal, inženiral in produciral Steve Howe, miks je pripravil Curtis Schwartz.

Seznam skladb na albumu “Love Is” je sledeč
01. Fulcrum *
02. See Me Through
03. Beyond The Call *
04. Love Is A River
05. Sound Picture *
06. It Ain’t Easy
07. Pause For Thought *
08. Imagination
09. The Headlands *
10. On The Balcony

* instrumentalne skladbe

Na fotografiji: Kitarist Steve Howe med koncertom Yes, dne 17.05.2014, v italijanski Padovi (Gran Teatro Geox) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Steve Howe – “Love Is” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki