Steven Wilson predstavlja “King Ghost” video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 74

Steven Wilson je izdal video in single za skladbo “King Ghost”, ki bo uvrščena na njegov novi album “The Future Bites”, najavljen za 29. 1. 2021. Video lahko v celoti predvajate spodaj. Album bo dostopen v formatih: vinil, kaseta in digitalno.

“King Ghost sodi med osebno najljubše skladbe novega albuma in menim, da gre za eno najlepših skladb, ki sem jih napisal, zelo močna, navkljub njeni preproščini.”, pravi Wilson in nadaljuje: “Z izjemo dodanih tolkal, ki jih igrata Jason Cooper iz The Cure in Michael Spearman iz Everything Everything, je glasba v na skladbi v celoti elektronska, pri čemer sem pretežno uporabljal analogne klaviature, da bi ustvaril kar se, da svetle, organske vzorce in zvoke.”

“King Ghost” sta producirala Steven Wilson in David Kosten (Everything Everything. Bat for Lashes), medtem ko je za video poskrbel Jess Cope, mož, ki je režiral videe za starejše Wilsonove single, kot mdr.: “The Raven That Refused To Sing”, “Routine” in “People Who Eat Darkness”.

Album “The Future Bites” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na “The Future Bites” se glasi:
1. Unself
2. Self
3. King Ghost
4. 12 Things I Forgot
5. Eminent Sleaze
6. Personal Shopper
7. Man Of The People
8. Follower
9. Anyone But Me

Naslednik albuma “To The Bone” (2017) bi moral iziti že v letošnjem juniju, vendar pa je bil Wilson zavoljo razglasitve pandemije, datum njegovega izida prisiljen zamakniti.

Na fotografiji: Steven Wilson med nastopom 26. 4. 2016 v tržaški dvorani Politeama Rossetti (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki