Steven Wilson predstavlja “Personal Shopper” video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 49

Steven Wilson je izdal video za skladbo “Personal Shopper”, ki bo uvrščena na njegov novi album “The Future Bites”, najavljen za 29. 1. 2021. Video lahko v celoti predvajate spodaj. Album bo dostopen v formatih: vinil, kaseta in digitalno. Skladbo “Personal Shopper” je v avdio formatu Wilson predstavil javnosti že pred meseci.

Video za “Personal Shopper” je režirala Lucrecia Taormina, produciral pa Joseph Goldman iz agencije Friend.

Wilson, ki je eden od nastopajočih v pričujočem videu, se je v skladbi “Personal Shopper” družbeno kritično obdregnil ob moderni konzumerizem, kar je sicer ena izmed Wilsonovih priljubljenih tematik o zablodah modernega človeka h katerim se je glasbenik zatekal še v časih ustvarjanja s Porcupine Tree.

V presunljivem videu v katerem nastopa v glavni vlogi “odvisnega zapravljivca” Robert Lane, je Wilson želel poudariti, kako oblaganje z materialom ne prinaša sreče in več. Bolj, ko se obdajamo z materialno navlako, bolj izgubljamo svojo notranje bogastvo. V videu je ta rop posameznikove notranjosti nakazan simbolično tako, da ob slehernem nakupu, žrtvuje tudi del svojega telesa.

Album “The Future Bites” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na “The Future Bites” se glasi:
1. Unself
2. Self
3. King Ghost
4. 12 Things I Forgot
5. Eminent Sleaze
6. Personal Shopper
7. Man Of The People
8. Follower
9. Anyone But Me

Naslednik albuma “To The Bone” (2017) bi moral iziti že v letošnjem juniju, vendar pa je bil Wilson zavoljo razglasitve pandemije, datum njegovega izida prisiljen zamakniti.

Na fotografiji: Steven Wilson med nastopom 26. 4. 2016 v tržaški dvorani Politeama Rossetti (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki