Steven Wilson predstavlja video in single “Impossible Tightrope”

foto: Hajo Mueller 2023
0 26

Steven Wilson, cenjeni in priznani britanski kantavtor in producent, znan tudi kot vodja in ustanovitelj progresivnorockovskih ikon Porcupine Tree, bo 29. 9. 2023 izdal svoj novi studijski album “The Harmony Codex”. Album bo izšel pri založbi Virgin Records.

“The Harmony Codex” bo tako že sedmi samostojni Wilsonov album. Spodaj je na voljo drugi single, ki ga spremlja tudi uradni glasbeni video v režiji Milesa Skarina, za skladbo Impossible Tightrope. Steven Wilson je ob koncu letošnjega avgusta najavil novi studijski album s prvim singlom z albuma za skladbo Economies Of Scale, ki je prav tako opremljen z uradnim glasbenim videom.

Wilson pravi o albumu sledeče: “Moj sedmi studijski album ‘The Harmony Codex’ je prava avantura prelepega in eksperimentalnega 65. minutnega glasbenega labirinta. Na je praktična vsaka izmed desetih skladb okarakterizirana s popolnoma drugačnim glasbenim pristopom. Upam da boste vsi uspeli sprejeti album v vsej njegovi sporočilni celovitosti oziroma kot je bil artistično zamišljen. Bodisi kot kontinuirano glasbeno popotovanja, ali košček kot ‘kina za ušesa’. “

Steven Wilson je na albumu sodeloval z dolgoletnimi studijskimi kompanjoni, kot so: pevka Ninet Tayeb, Craig Blundell (Steven Wilson, Steve Hackett) in Adam Holzman (Steven Wilson, Porcupine Tree), poleg pa so gostovali še drugi gostje, med njima tudi Jack Dangers (Meat Beat Manifesto) in Sam Fogarino (Interpol).

Album “The Harmony Codex” bo dostopen kot enojni disk, pa tudi količinsko omejeni ‘de-luxe’ trojni disk, ki bo na prvem disku vseboval še “Harmonic Distortion”. Gre za 77. ‘predrugačenih’ glasbenih minut novega albuma, polnega alternativnih verzij in remiksov, kjer so sodelovali: Manic Street Preachers, Roland Orzabal (Tears for Fears), Mikael Åkerfeldt (Opeth), Interpol, Meat Beat Manifesto, Faultline in Radiophonic Workshop.

Tretji disk bo Blu-ray in bo vseboval album “The Harmony Codex” v različnih zvočnih obdelavah (visoko resolucijska 96/24 stereo obdelava, 5.1 surround in Dolby Atmos miksa). Poleg bosta nanj dodana dva videa, ekskluzivno instrumentalni miksi “The Harmony Codex”, prav tako v malo prej omenjenih miksih. poleg bo dodana knjižica v trdi vezavi na 100 straneh, ki jo je oblikoval Carl Glover napolnjena z umetniškimi stvaritvami Haja Muellerja.

Album “The Harmony Codex” lahko že prednaročite.

Steven Wilson – “The Harmony Codex”:
1. Inclination
2. What Life Brings
3. Economies Of Scale
4. Impossible Tightrope
5. Rock Bottom
6. Beautiful Scarecrow
7. The Harmony Codex
8. Time Is Running Out
9. Actual Brutal Facts
10. Staircase

Več koristnih informacij:
Uradna spletna stran: https://stevenwilsonhq.com
Instagram: https://www.instagram.com/stevenwilso…
Facebook: https://www.facebook.com/StevenWilsonHQ/
Twitter: https://twitter.com/stevenwilsonhq
Discord: https://discord.com/invite/2pVqx5GUYm
Telegram: https://t.me/stevenwilsonofficial


Steven Wilson – “The Harmony Codex” (Virgin Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki