The Dead Daisies z izvedbo celotnega “The Lockdown Session” EP-ja

0 64

The Dead Daisies, ‘strupeno’ superzvezdniški hard rock kolektiv, ki ga je pred leti ustanovil avstralski magnat in kitarist David Lowy, predstavlja petnajstminutni video v katerem je v celoti izvedel svoj EP z naslovom “The Lockdown Sessions”, ki je izšel 17. 7. 2020, pri založbi Steamhammer/SPV. Na njem so štiri skladbe v akustični ‘preobleki’, ki jim lahko prisluhnete spodaj.

Skupina je obenem zamaknila datum izida svojega novega albuma, kot tudi prestavila koncertne aktivnosti na leto 2021.Novi album je sicer v celoti že posnet.

Na EP “The Lockdown Sessions” so, poleg omenjene predelave Humble Pie izvirnika, The Dead Daisies dodali še akustični verziji svojih avtorskih stvaritev: “Unspoken” in “Righteous Days” (obe novi). Vse tri so bile posnete v studiu in v pogojih ‘pandemske korona izolacije’. Na EP je dodana še koncertna verzija Fortunate Son, za katero je prispeval vokal bobnar skupine Deen Castronovo. Skladbe “Unspoken”, “Righteous Days” in “30 Days in the Hole”, bodo v drugačnih verzijah vključene na prihajajoči novi studijski album “Holy Ground”.

“Na EP-ju “The Lockdown Sessions”, s katerim želimo v času čakanja na novi album ohraniti stik z našimi privrženci, je že mogoče nepogrešljivo zaslediti, kakšno sled pušča v glasbi vokalni pristop in igranje bas kitare fantastičnega Glenna Hughesa, ki ga ne kličejo zaman The Voice Of Rock,” dodaja navdušeno David Lowy.

Seznam skladb na EP-ju “The Lockdown Sessions”se glasi:
01. Unspoken (akustična verzija)
02. Fortunate Son (koncertna verzija)
03. Righteous Days (akustična verzija)
04. 30 Days In The Hole (akustična verzija)

“Holy Ground” bo izšel 22. 1. 2021 in bo prvi album skupine z novo priključenim Glennom Hughesom. Ta je po svojem prihodu prevzel v postavi The Dead Daisies vlogi pevca in basista, pri čemer so The Dead Daisies lahko skrčili svoje članstvo iz kvinteta v kvartet. Pred Hughesom je prepeval pri The Dead Daises John Corabi (ex Mötley Crüe), bas kitaro pa igral Marco Mendoza (ex Whitesnake, ex Thin Lizzy).

The Dead Daisies postava v letu 2020 se glasi:
Glenn Hughes (Deep Purple, Black Country Communion) – vokal, bas kitara
Doug Aldrich (Whitesnake, DIO) – kitara
David Lowy (Mink, Red Phoenix) – kitara
Deen Castronovo (Journey, Bad English, Hardline) – bobni

Na fotografiji: Kitarist Doug Aldrich (levo) in vokalist/basist Glenn Hughes med samostojnim nastopom Glenna Hughesa 16. 9. 2015 v avstrijskem Salzburgu (prizorišče Rockhouse klub). RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki