The Hoff – vstajenje simbola osemdesetih v Grazu (2019)

0 55,400

Lokacija koncerta: Gradec (Graz) / Stadthalle / Avstrija
Datum koncerta: sobota, 12.10.2019

David Hasselhoff aka The Hoff, legendarni igralec, ki je postal slaven s serijami Knight Rider in Baywatch, se je v letu 2019 odločil, da se vrne zopet na odre kot pevec. The Hoff je bil namreč vseskozi svojo igralsko kariero aktiven tudi v glasbi. Do sedaj je posnel že 14 albumov, najbolj priznan izdelek pa še dandanes ostaja Looking For Freedom iz leta 1989. Hasselhoff sicer izvaja koncerte vsako leto, a v bližino Slovenije ga ne zanese pogosto. Tokrat je bila sreča na naši strani, The Hoff se je namreč oglasil v Gradcu, koncert pa se je odvil v veliki dvorani Stadthalle, ki prejme več kot osem tisoč obiskovalcev.

Dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička. Še preden je Hasselhoff stopil na oder pa se je iz zvočnikov slišala glasbena tema serij The Knight Rider in Baywatch. Obetati si je bilo vsekakor veliko.

Ko je na oder stopil The Hoff, ni bil videti prav nič rezerviran. S spremljajočimi glasbeniki pa je The Hoff dal vedeti, da s koncertom ne bo heca. Spremljala ga je ekipa izkušenih hard rockerjev, ki so skozi celoten koncert pripomogli, da so kakšne skladbe imele več distorzije, kar je dajalo vsekakor več pristnosti.

The Hoff se je pri repertoarju usmeril seveda na največje hite. Od nekdaj pa je The Hoff znan po tem, da večinoma igra priredbe s kakšnim znanim avtorskim komadom. In že za začetek je padel Here I Go Again od Whitesnake. V prvem delu koncerta je The Hoff nedvomno navdušil s svojo prezenco, karizmo in energičnostjo. Med izstopajočimi skladbami je potrebno omeniti še True Survivor, Hooked on a Feeling in It’s a Really Good Feelling.

Publika je Hasselhofu jedla iz roke. Kar je bilo pravzaprav presenetljivo, da je bilo videti tako mlade kot tudi starejše oboževalce. Žensko občinstvo se je mnogokrat slišalo vreščati, na oder pa priletel tudi kakšen modrc. The Hoff pri svojih 67 letih še vedno mehča srca mnogim oboževalkam. Sam koncert pa je izpadel bolje kot šov pop glasbenice. Hasselhoff se je namreč neštetokrat preoblekel oz. slekel. Delovalo je, kot da ima na sebi dvajset slojev oblek. To je še ena dodatna potrditev, koliko truda je tokrat The Hoff vložil v sam šov.

V drugem setu je bilo pričakovati le najboljše. Manjkalo je seveda še mnogo hitov. A sprva se je The Hoff usmeril na promocijo aktualnega albuma Open Your Eyes, s katerega je odigral naslovno skladbo, skladbo Mit 66 Jahren, kjer se je The Hoff izkazal v nemškem jeziku in še nekaj drugih. Poklonil pa se je tudi preminulemu David Bowieju z odigrano priredbo Heroes. Še enkrat se je The Hoff potrdil z znanjem nemškega jezika s skladbo Wir Zwei Allein, kjer mu je dodatno pomagala še pevka.  

Moment osladnosti je publika doživela s skladbo Take Me Home, Country Roads (pri nas znana kot Siva pot), a tisto, kar je povzročilo pravo norijo publike, je bila skladba I’m Always Here, ki je znana kot glavna tema serije Baywatch. A to še ni bilo vse. S Crazy For You so ponovno na vrsto prišli nostalgiki. Drugi set se je zaključil z The Limbo Dance, kjer so na oder prišle zagrete oboževalke, ki so si privoščile VIP karto, da so lahko Hasselhofa videle od bližje in dobile priložnost zaplesat na odru.

Redni del je bil sklenjen, a manjkal je še en bistven komad. Ni bilo treba posebej prositi. Padel je seveda znameniti Looking for Freedom. Evforija publike je bila na vrhuncu in zato ga je The Hoff odigral še dvakrat, kar je bilo malo pretirano, a verjetno je to marsikoga razveselilo. Vidno utrujen Hasselhoff se je poslovil s skladbo Du, a tu je moči že primanjkovalo, zato si je mogel pomagati s playbackom.

David Hasselhoff je s koncertom v graški dvorani Stadthalle prepričal z okoli dve uri in pol dolgim nastopom, s katerim je povzel največje hite svoje kariere, obenem pa je pokazal veliko profesionalnosti in nerutinskosti. Vsekakor koncert, ki se je mnogim vtisnil v dober spomin.

avtor: Denis Paradiž
besedilo uredil: Primož Novak
fotografije: Denis Paradiž

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki