The Rolling Stones na novi seriji kraljevih poštnih znamk!

ROYAL MAIL 2022
0 105

The Rolling Stones, bodo ob počastitvi 60. obletnice delovanja skupine, upodobljeni na zbirki britanskih poštnih znamk. 

Na osmih novih poštnih znamkah se nahajajo mdr. izbrani motivi koncertnih nastopov skupine iz prizorišč: Hyde Park (London, Anglija, julij 1969), New York (ZDA, julij 1972),  Knebworth (Hertfordshire, Anglija, avgust 1976) in Tokio (Japonska, marec 1995).

Na eni izmed osmih znamk bo upodobljen samo bobnar Charlie Watts, ki je preminil v tretji dekadi lanskega avgusta, fotografija, ki so jo uporabili za to poštno znamko (posvečeno Charlie-ju), pa izvira iz nastopa skupine v nemškem Düsseldorfu (oktober 2017).

Štiri znamke bodo natisnjene znotraj miniaturnega papirnega formata, na dveh med njimi se bosta nahajali fotografiji skupine, na dveh pa promocijska plakata v prid oglaševanju preteklih svetovnih turnej.

The Rolling Stones so tako po The Beatles (2007), Pink Floyd (2017) in Queen (2020), postali četrta skupina, ki je s strani kraljeve pošte uradno prejela svojo zbirko poštnih znamk.

Serijo poštnih znamk se že lahko prednaroči, sicer pa bo v obtoku od 20. 1. 2022 dalje. Od takrat dalje bo mogoče kupiti na uradni spletni strani kraljeve pošte tudi druge uradne spominke skupine The Rolling Stones.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki