The Stroymachine so izdali nov album “Renesonanza”

The Stroymachine 2023 (press/promo)
0 58

Industrial zasedba The Stroymachine je izdala svoj 2. studijski album, ki nosi naslov »Renesonanza«. Skupina ob tej priložnosti pripravlja spektakel ob izidu albuma, ki bo 24. novembra v ljubljanski Cukrarni. (facebook event)

Karte so že na voljo preko platforme mojekart.si (Link do predprodaje kart: https://www.mojekarte.si/si/the-stroymachine-koncert-ob-izdaji-albuma-renesonanza/vstopnice-1174446.html)

“The Stroymachine je edinstven glasbeni kolektiv tolkalistov, multiinstrumentalistov in izumiteljev brez primere v svetovnem merilu. Zvesti principu DIY (naredi sam), skupina ustvarja glasbo z izdelanimi inštrumenti iz odpadnega materiala, s poudarkom na raziskovanju zvoka industrijskih materialov. Njihovi spektakularni nastopi preoblikujejo hrup v hipnotične ritme. The Stroymachine neomejeno raziskuje zvočni svet, združuje elemente od zvokov strojev, ulice, techna, rocka, industriala, do trancea. Njihova rdeča nit je ustvarjati vznemirljive performance in glasbo, ki vznemirja in prebuja človeške čute!”

Album “Renesonanza” združuje besedi “Renesansa” in “Resonanca” in označuje prelomno obdobje za naš kolektiv, ki tako z več kot desetletnim procesom transformacije in raziskovanja novih izraznih možnosti vstopa v novo obdobje. V tem albumu raziskujemo nove zvočne dimenzije, vključno z elementi harmonije, polifonije, zvočnih tekstur in posnetki iz narave ter vsakdanjega okolja. Prvič se v naši glasbi pojavi tudi človeški vokal z besedilom ter za nas novi kompozicijski elementi improvizacije, kontrapunkta in aleatorike, ki sežejo v različna žanrska področja, kot so noise, dub, latin, tribal, elektronika, ambientalna in eksperimentalna glasba. Album je posnet popolnoma v lastni režiji v naših vadbenih prostorih, kar predstavlja odmik od prejšnjih, anorganskih in kvantiziranih snemalnih pristopov. 

“Renesonanza” je tako ne le glasbeni projekt, ampak tudi izraz našega umetniškega razvoja ter želje po raziskovanju novih glasbenih horizontov. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali in prisostvovali pri nastanku tega zvočnega “izdelka”!

Vabimo vas, da prisluhnete in se prepustite “RENESONANZI”!

Album je sedaj na voljo na vseh pretočnih platformah, poslušate in naročite pa ga lahko tudi na našem Bandcamp profilu. 

📀 BANDCAMP: https://tinyurl.com/2p8m6k8j

📀 SPOTIFY: https://tinyurl.com/mtp6wsm3

📀 DEEZER: https://tinyurl.com/5ycy7vh5

📀 YTmusic: https://tinyurl.com/442brfph

+ TIDAL in iTUNES

Pred izidom albuma je skupina izdala dva tudi singla, ki jima lahko prisluhnete na Youtube povezavah spodaj:

in 

The Stroymachine – “Renesonanza” (2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki