Tim Morse predstavlja kompilacijo “The Archaeology Project”

TIM MORSE 2020
0 37

Tim Morse, ameriški glasbenik, točneje multi-instrumentalist, prvenstveno klaviaturist, kot tudi producent in vokalist, ki ga ne gre mešati za Neala Morsea in s katerim nista v sorodu, bo 30. 9. 2020 preko svojega uradnega BandCampa na ostalih digitalnih platformah, izdal kompilacijo oziroma zbirko svojih skladb z naslovom “The Archaeology Project”. Na kompilaciji bo 14 skladb, ki jih je Tim Morse posnel med letoma 2005 in 2020.

Tim Morse je v zvezi s tem povedal sledeče: “Zelo sem se zabaval, ko sem ponovno odkrival skladbe iz različnih obdobij in med njimi iskal najbolj reprezentativni nabor, ki me predstavi, kot glasbenika. Starejše skladbe sem ob pomoči Craiga Longa remasteriziral in moram priznati, da moja glasba še nikoli ni zvenela tako dobro. Tako sem bil zadovljen z delom, da sem na koncu remasteriziral toliko materiala, da je ta presega v dolžino en CD. Zato ponujam dodatnih pet skladb, ki si jih ob dodatnem plačilu, prav tako lahko pretočite na svoje računalnike.”

“Na kompilaciji se nahaja novi kitarski instrumental, prav tako remiks skladbe “200 Yards”, h kateri sem dodal povsem nove vokale in ki sicer pripada moji skupini The Mangoes. Na kompilaciji se nahaja tudi moja predelava Pink Floyd izvirnika skladbe “Dogs”, predvsem pa mi je všeč oblikovanje naslovnice s strani Jaya Leeka, ki dodaja nekaj Hipgnosis nians.”, nadaljuje Morse.

“Svojo verzijo skladbe Dogs sem si želel od nekdaj posneti. Ta skladba mi je bila vedno zelo pri srcu in to da sem lahko vdihnil samega sebe v to skladbo, je bila zame nova in izjemna izkušnja. Bilo jo je užitek posneti v kompaniji s fantastičnimi glasbeniki. To so: Bret Bingham, Andrew Glasmacher, Charley Langer and Hope Rogers.”, pravi Morse.

Spodaj lahko v celoti prisluhnete Morseovi verziji Pink Floyd klasike Dogs. “The Archaeology Project lahko že naročite!

Tim Morse se je pričel glasbeno udejstvovati že zelo zgodaj. Takoj je začel komponirati glasbo, potem ko se je naučil igrati kitaro. Nedolgo zatem se je vpisal na študij komponiranja glasbe, se izuril v igranju klaviatur in klavirja, ki je postal njegov primarni instrument. Pričel je ustvarjati daljše kompozicije za godalne kvartete, ustvaril je tudi dve sonate za klavir. V tem času je Tim Morse igral pri različnih rock in ‘fusion’ skupinah, prav tako pa se je vpisal na številne albume, kot studijski glasbenik. Njegov prvi album na katerega je prispeval v celoti svojo avtorsko glasbo, se imenuje “Transformation”, izšel pa je leta 2005. V letu 2012 je postal tudi član spremljevalne skupine Jerryja Jenningsa ter skupaj z Bretom Binghamom ustanovil zasedbo The Mangoes.

Seznam skladb “The Archaeology Project” je sledeč:
1. Guitar Etude 1
2. Apocalyptic Visions
3. Adrift
4. Rome
5. Voyager
6. Window
7. Afterword
8. 200 Yards
9. My Ally
10. Inertia
11. The Mary Celeste
12. The Marquis
13. Dogs
14. The Corners


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki