Tony Mills (07.07.1962 – 18.09.2019)

0 91

Tony Mills, sicer priznani angleški vokalist in komponist, ki je postal znan po sodelovanju v britanski AOR senzaciji osemdesetih Shy, nadalje sodelovanju z Norvežani TNT, kot tudi po samostojni karieri, je preminil za posledicami raka na trebušni slinavki včeraj, v 57. letu starosti.

Mills se je leta 1983 pridružil AOR zasedbi Shy ter izdal s skupino v osemdesetih sprva štiri studijske albume in sicer: “Once Bitten…Twice… “(1983), “Brave the Storm” (1985), “Excess All Areas” (1987) in “Misspent Youth” (1989).

Skupina je leta 1985 s svojim delovanjem in po izdaji prvenca dosegla večjo odmevnost ter si tako zagotovila pogodbo z založbo RCA Records, pri kateri je izdala svoj drugi album “Brave The Storm”. Prvi pravi hit jim je prinesel v letu 1987 izdani album “Excess All Areas”, ki ga je produciral Neil Kernon in sicer za skladbo Break Down The Walls. Skupini ni uspelo narediti komercialnega preboja na mednarodnem prizorišču, zato je založba RCA Records prekinila z Shy pogodbo, bend pa je leta 1989 izdal četrti album “Misspent Youth”, ki ga je produciral Roy Thomas Baker. Shy so v tem času opravili številne turneje po Evropi in ZDA, na eni izmed njih, ko se je skupina nahajala v ZDA, je Mills prispeval spremljevalne vokale za studijski prvenec glam metalcev Cinderella z naslovom “Night Songs”.

Mills je leta 1991 zapustil Shy in se posvetil samostojni studijski karieri. Deloval je tudi kot studijski glasbenik ter izdal dva albuma za zasedbo Siam. Konec devetdesetih je prebil tudi eno leto pri tribute to Rush zasedbi YYZ. Leta 2000 se je znova priključil Shy. Ob snemanju samostojnih albumov, je s Shy izdal dva odlična studijska albuma in sicer leta 2003 “Unfinished Bussiness”, ki ga je dve leti zatem nasledil “Sunset And Wine”. Leta 2006 se je Mills priključil norveškim hardrockerjem TNT s katerimi je med letoma 2007 in 2010 izdal tri albume in sicer “New Territory”, “Atlantis” in “A Farewell To Arms”.

Potem, ko je leta 2013 zapustil TNT, se je znova posvetil samostojni karieri in posnel še tri albume “Over My Dead Body” (2015), “Streets of Chance” (2017) in “Beyond the Law” (2019).

Na albumu “Beyond the Law”, ki je izšel tri mesece pred njegovo smrtjo, so sodelovali Tonyjeva žena Linda, Pete Newdeck, Tommy Denander, Toine Vanderlinden, Josh ‘Tabbie’ Williams, Tony Forsythe in Chris Aldridge, nadalje Pete Kotevski iz Battlegod Productions, Jon Løvstad, Alex Cooper, Avalon Music in Ivan Gunn, ki so nudili podporo pri oblikovanju, financah ter logistiki.

Tony je že v letošnjem aprilu podal uradno izjavo, da je diagnoziran za rakom v zadnjem stadiju, da je album “Beyond The Law” njegovo poslednje glasbeno dejanje in da se popolnoma umika iz glasbenega posla.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki