Tygers Of Pan Tang: Live Blood

0 74

Založba: Mighty Music
Datum izida: 26. 4. 2024
Dolžina albuma: 68.27 min
Zvrst: Heavy Metal / N.W.O.B.H.M.
Ocena: 8.0/10


Tygers of Pan Tang, živi N.W.O.B.H.M. fosili, ne poznajo mirovanja. Skupina ustanovljena davnega leta 1978 v angleškem obalnem kraju Whitley Bay, je doživela v dolgoživi karieri serijo vzponov in padcev. Na na metalski globus pa se je trajno zapisala zlasti zavoljo prvih štirih studijskih albumov, ki so izšli pri založbi MCA Records. Sploh prvi trije veljajo danes za velike klasike zgodnje ere metala oziroma osrednje dosežke gibanja imenovanega New Wave Of British Heavy Metal.

Sledila so krizna leta, ko se je bend prebijal iz leta v leto med ‘biti’ in ‘ne biti’. Kitarist Robb Weir, edini originalni (in ustanovni) član današnje postave skupine, je uspel zajeziti nestabilnost nestanovitnih časov skupine šele v času pred izidom albuma “Animal Instinct”, ko se mu je pridružil vokalist Jacopo Meille (Jack Meille). Od tu dalje so Tygers Of Pan Tang znova dosegli nivo stabilnosti, ki jim je pričela odpirati vrata na koncertne odre tako vidnejših evropskih festivalov, kot serije klubskih prizorišč. Da so še vedno vredni vse pozornosti, pa potrjuje tudi serija zelo kakovostnih studijskih albumov izdanih med letoma 2008 in 2023. Nobena izjema pri tem ni niti zadnji in še vedno aktualni “Bloodlines”. Tygers of Pan Tang so novi album “Bloodlines” posneli v postavi Robb Weir (kitara), Jack Meille (vokal), Craig Ellis (bobni), Francesco Marras (kitara) in Huw Holding (bas kitara). Ta zasedba je posnela tudi koncertni album “Live Blood”, ki vsebuje repertoar celotne kariere skupine, vključno z nekaterimi najvidnejšimi klasikami zgodnje ere delovanja – prve polovice osemdesetih, torej ko so jezdili na krilih podpore s strani založbe MCA Records in so se usidrale v srcih privržencev klasične ere metala klasike, kot Euthanasia, Gangland, Love Don’t Stay, Hellbound, Suzie Smiled, Love Potion No.9 ali Do It Good, ki jih vse po vrsti najdemo tudi na tem koncertnem dokumentu.

Za snemanje albuma “Live Blood” so Tygers of Pan Tang izkoristili velško prizorišče The Patriot, locirano v kraju Crumlin, kjer so nastopili poleti 2023! Album “Live Blood” prvovrstno zaokrožuje visoko vibrantno odrsko potenco in peklensko živost te kultne zasedbe! Zvok več kot korektno povzema klubsko energijo, Tygers Of Pan Tang pa potrjujejo, da z ekipo v kateri kljubujejo dalje tudi v letu 2024, s skupino ni nikakršne šale. So pogubni, naježeni, brezkompromisni in pristopajo na vso moč. Uigranost je vrhunska, na čelu z odlično vokalno predstavo pevca Jacka Miellea, ki se ulito prilega tudi v nedrja kultnih klasik skupine.

“Live Blood” je tudi dobrodošel dokument za vse tiste, ki še vedno kolebate o tem ali bi se odpravili na prvi dan dvodnevnega festivala v Zagrebu imenovanega Valhalla Muf Festival. Tam nastopijo Tygers Of Pan Tang v petek 10. 5. 2024 na klubskem prizorišču Močvara in verjemite, da postane obisk koncerta Tygers of Pan Tang tako blizu Slovenije, sploh pa po poslušanju albuma “Live Blood” takojšnja obveza!

Avtor: Aleš Podbrežnik

Seznam skladb:
1. Intro
2. Euthanasia
3. Keeping Me Alive
4. Love Don’t Stay
5. Gangland
6. Edge Of The World
7. Destiny
8. Back For Good
9. Only The Brave
10. Paris By Air
11. Do It Good
12. Fire On The Horizon
13. A New Heartbeat
14. Suzie Smiled
15. Hellbound
16. Love Potion No.9

Zasedba:
Jack Meille – vokal
Robb Weir – kitara
Francesco Marras – kitara
Huw Holding – bas kitara
Craig Ellis – bobni


Tygers Of Pan Tang – “Live Blood” (Mighty Music, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki