Udo Dirkschneider predstavlja video priredbe “We Will Rock You”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 191

Udo Dirkschneider, ikonski nemški heavy metal vokalist brez katerega klasični Accept ne bi nikdar postali tisto kar pomenijo danes v heavy metal univerzumu, sicer titanski vodja skupin U.D.O. in Dirkschneider, predstavlja video priredbe We Will Rock You. Gre za skladbo, ki v izvirniku pripada Queen in bo uvrščena na poseben kompilacijski album priredb v režiji Uda Dirkschneiderja z naslovom “My Way”, napovedan za 22. 4. 2022, pri založbi Atomic Fire Records. Pri založbi pravijo, da bodo z izidom te kompilacije počastili glasbenikov 70. rojstni dan, ki ga Udo Dirkschneider sicer praznuje 6. 4. 2022.

Na kompilaciji “My Way” bo 17 priredb znanih izvirnikov (zbranih iz različnih žanrskih polj), izvedenih v vokalni režiji slovitega vokalista, ki so ob tej priložnosti doživele tudi konkretno aranžersko transformacijo.

Novi album vsebuje torej 17 priredb, ki so vplivale na Uda Dirkschneiderja kot glasbenika in predvsem pevca. Med njimi so izbrane tudi takšne, ki jih Udu Dirkschneiderju ne bi takoj pripisali. S priredbo Kein Zurück, ki pripada v izvirniku zasedbi Wolfsheim, pa smo priča tudi dejstvu, da gre nasploh za prvi posnetek v dolgoživi karieri Uda Dirkschneiderja, v katerem je Udo naposled zapel tudi v nemškem jeziku.

01. Faith Healer (Alex Harvey)
02. Fire (Crazy World Of Arthur Brown)
03. Sympathy (Uriah Heep)
04. They Call It Nutbush (Tina Turner)
05. Man On The Silver Mountain (Rainbow)
06. Hell Raiser (The Sweet)
07. No Class (Motörhead)
08. Rock And Roll (Led Zeppelin)
09. The Stroke (Billy Squier)
10. Paint It Black (Rolling Stones)
11. He’s A Woman, She’s A Man (The Scorpions)
12. T.N.T. (AC/DC)
13. Jealousy (Frankie Miller)
14. Hell Bent For Leather (Judas Priest)
15. We Will Rock You (Queen)
16. Kein Zurück (Wolfsheim)
17. My Way (Frank Sinatra)

Na gornji fotografiji: Udo Dirkschneider med nastopom Dirkschneider 9. 12. 2016 v češkem Brnu (Hala Vodova) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki